Merkezi İngiltere’nin Londra şehrinde bulunan Diyalog Derneği ile Leicester Üniversitesi ortak bir seminer düzenledi. Hizmet Hareketi’ne karşı son üç yıldır yürütülen karalama kampanyası ile Hitler Almanya’sındaki örneklerle karşılaştıran akademik çalışma birçok benzerliği ortaya koydu.
Seminer, Hizmet Hareketi’nin maruz kaldığı zulmü özetleyen kısa bir video gösterimiyle devam etti. Gazeteci-Yazar Kerim Balcı günümüze kadar yaşanan baskı ve zulmü soykırım olarak adlandırılamayacağını, böyle birşeyin olmasını da hiç istemediğini ifade ettikten sonra kendi bireysel hikayesi çevresinde yaşanılan acılara ışık tuttu. Savaş öncesi Almanya’sında kullanılan dille şimdiki iktidar ve medyanın kullandığı dil arasındaki benzerliğe işaret eden Balcı yaşananların kısa bir bilançosunu çıkararak konuşmasına devam etti.
Hizmetin maruz kaldığı zulüm için soykırım demenin erken olduğu belirterek konuşmasına başlayan Öğretim üyesi Doç. Dr. Alexander Korb ise Türk demokrasisinin hangi açılardan tehlikede olduğuna işaret etti. Türk demokrasi geleneğinin Alman demokrasisinden eski olduğuna işaret eden Korb, Türkiye’nin, Ermeni ve Kürt meselesi gibi konularda kendi tarihiyle yüzleşmesi gerektiğini vurguladı.
Gösterilen videoda, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ve diğer bakanların nefret söylemlerini izlemekten etkilendiğini söyleyen Korb, Almanya’da Weimar Cumhuriyetinde yapılanlarla Türk hükümetinin politikalarını karşılatırdı.