Bükreş Dünyanın Renkleri’ne Boyanacak

Sevgi çocukları, dünyadaki baskı, zulüm ve savaşlara inat; barış, kardeşlik ve insanlık için el ele vermeye devam ediyor. Bu yıl 15.’si düzenlenen Dil ve Kültür Festivali (IFLC)’nin Romanya ayağı bugün başladı. 20 ülkeden gelen 200’ü aşkın öğrenci, iyiliğin kötülüğe galibiyetini görsel performansla anlatacak; zulüm altında inleyenleri dokunaklı şarkılarla teselli edecek.
Bu yıl geleneksel Türk festivaliyle ortaklaşa düzenlenen etkinlik, mutfak kültüründen gösteri sanatlarına Bükreşlileri büyülemeye aday. Titan parkında açılan standlarda Türk yemekleri başta olmak üzere, farklı kültürlerin mutfak örnekleri görücüye çıkacak. Açılacak kültür standları ise, konuklara yabancı kültürleri tanıma fırsatı verecek.
Bükreşliler, hafta sonunda yeni ve ilginç damak tadları ile farklı kültürleri tanımanın yanı sıra, dopdolu sahne programlarıyla hoşça vakit geçirecek. Sırbistan ve Bulgaristan’dan gelen müzik ve folklor ekipleri, kendi kültürlerini, duygularını sahneye yansıtacak. Romanya’nın yeni yetişen yıldızları ise, performanslarıyla konuklara nazire yapacak.
Bükreşlileri akşamleyin mükemmel bir sahne ziyafeti bekliyor. 20 ülkeden 200’ü aşkın öğrenci şarkılarla duygulara tercüman olacak, sahne gösterileriyle dostluk ve barış içinde yaşanılabileceği mesajını verecek.
TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDAN DİL VE KÜLTÜR FESTİVALİNE
2003 yılında 17 ülke ile başlayan ve 11 yıl boyunca Türkiye’de coşkuyla kutlanan ve karşılanan Türkçe Olimpiyatları, son üç yıldan beri, Türkiye’deki iktidarın engellemesiyle, dünyanın çeşitli merkezlerinde, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (Iflc) olarak yapılamaya başlandı. Kültürel çeşitliliğin yıllık kutlaması anlamına da gelen festivalde, öğrenciler sadece ana dilde değil, aynı zamanda diğer dillerde de performans sergileyerek, tüm uluslardan insanlar arasında gelişen bağlara dikkat çekiyor.