Hagi’nin Sıfırdan Kurduğu Takım, Romanya Lig Şampiyonu Oldu

2009 yılında Georghe Hagi’nin 3. lig ekibi CS Ovidiu’yu satın alarak Viitorul adı ile kurduğu yeni takımı, bu sene Romanya 1. lig şampiyonu oldu. Alt yapısına verdiği önem ile bilinen Viitorul takımı,  8 sene gibi kısa bir sürede lig şampiyonluğuna uzandı.

indirDün gece oynanan son maçlar ile şampiyon belli oldu. Steaua Bükreş ile Viitorul’un yapacağı maçların sonuçları bu açıdan önemliydi. Steua Bükreş rakibini üç golle mağlub etmesine rağmen, Hagi’nin takımı Viitorul, CFR Cluj karşısında aldığı 1-0’lık üstünlük ile FCSB Steau Bükreş’in önünde averajla lig şampiyonluğunu kazandı.
Hagi, dün akşam kazandığı kupa ile teknik direktörlük kariyerinde ikinci kupasını kazanmış oldu. ilk kupası Galatasaray’da kazandığı Türkiye Kupası idi.
Hagi’nin takımı bu yaz 3.tur ön eleme maçı ile Şampiyonlar Ligi’nin kapısını zorlayacak.

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

GALATASARAY KULÜBÜ HAGİ’Yİ TEBRİK ETTİ
Bu arada Galatasaray Kulübü de Hagi’yi bu başarısından ötürü tebrik etti. Sarı-Kırmızılı kulübün resmi Twitter hesabı üzerinden yayınlanan mesajda, “Sıfırdan kurduğu Viitorul Constanta ile Romanya Ligi şampiyonu olan efsanemiz Gheorghe Hagi’yi tebrik ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.