Romanya Haber

Bylock Yalanı Çöktü, Tutuklular Ne Olacak?

15 Temmuz darbe girişiminin ilk gününden itibaren haksız yere 100 bine yakın insanı gözaltına alan ve 35 bin kişiyi tutuklayan AKP ve tarafgir yargıçlarının Bylock yalanı çöktü. Hürriyet’in manşetten verdiği ve Bylock yazışma programının sahibi David Keynes’in ifşaatları, hükümetin binlerce insanı haksız hukuksuz tutukladığını ortaya koydu. Keynes’in Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz’a verdiği röportajdaki bilgilere göre, Bylock programı iddia edildiğinin aksine 15 Temmuz 2016 ‘da aktif değil.  Üstelik flaş bellek ile gizlice dağıtıldı denen program ilk günden itibaren Apple Store ve GooglePlay gibi açık kaynaklardan yüklenmiş.
BYLOCK OCAK 2016’DAN BERİ KULLANILMIYOR İSE, ON BİNLERCE İNSAN NİYE TUTUKLU?
Apple Store’de Bylock’un sahibi olarak geçen Keynes’in verdiği bilgiler arasında dikkat çekici ayrıntılar var.
Keynes, Ekim 2015 itibariyle GoDaddy adlı server firmasına ücret ödemeyi kestiğini ve bu nedenle ByLock’un Ocak 2016 itibariyle kullanımdan çıktığını anlattı. O tarihten beri ByLock’un kullanılmadığını söyledi. Bu teknik ve değiştirilemez bilgiler, ‘darbenin Bylock üzerinden cemaat tarafından organize edildiği ‘ yalanını tamamen çürüttü.
Onbinlerce insanı MİT ve Emniyet fişlemeleri üzerinden tutuklayan yargı bugüne kadar hiçbir delil getiremediği gibi, baskı ve hatta fiziki işkence ile itiraflarla Bylock dosyaları hazırlama peşine düştü. Keynes’in verdiği bilgilere göre, ’15 Temmuz 2016’da esamesi okunmayan bir program nasıl darbe programının yazılımı olur, on binler neden haksız yere tutuklu’ sorularını gündeme getirdi.
600 BİN KİŞİ AÇIK KAYNAK PROGRAMLARDAN YÜKLEMİŞ
Keynes’in ifşaatlarına göre program 600 bin kişi tarafından Appstore ve Google Play’den indirilmiş. Binlerce insanın tutuklama gerekçesi olarak sunulan 1 dolarların Bylock programına şifre olduğu yalanı da böylece çökmüş oldu. Çünkü programlar açık kaynaklardan yüklenebildiği için bu tip programlarda herkes kendi şifresini belirliyor. Program sadece Türkiye değil, İran, Suudi Arabistan gibi birçok ülkeden de binlerce müşteriye ulaşmış üstelik.
Uygulama için ayda 29 dolar ödediğini vurgulayan Keynes, altyapısı güçlendirilip sürümü yükseltilemediği için ByLock’un, 7 Eylül 2014’te App Store’dan kaldırıldığını, Google Play’de bir yıl kalabildiğini de kaydetti. ByLock’un Google Play’de yaklaşık 500 bin, Apple Store’dan 100 bin kişi tarafından indirildiğini vurguladı.
 
bylock hurriyet-kynes-ismail saymaz-15 temmuz-darbe girisimi-sahte delill.jpg
SABAH’TAN, HÜRRİYET VE SAYMAZ’A ‘SİNSİ OPERASYON’ SUÇLAMASI
Bu gerçekler ortaya çıkınca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın yönettiği Sabah grubu Hürriyet’in haberini apar topar yalanlamaya girişti.
‘Hürriyet Bylock’u aklama peşine düştü’ başlığıyla internet sitesinde Hürriyet’i ve İsmail Saymaz’ı hedef alan Sabah, “Önceki gün DHKP-C’li bir mimarı aklamaya yönelik operasyon haberine imza atan Hürriyet bugün de FETÖ’yü kurtarma operasyonuna girişti. Provokatif haberleriyle bilinen Hürriyet Muhabiri İsmail Saymaz, ABD’ye gidip FETÖ’nün kripto yazışma uygulaması ByLock’un sözde sahibiyle röportaj yapıp FETÖ soruşturmasını baltalamaya çalıştı.” diye yazdı.
Sabah; Hürriyet ve Saymaz’ı cemaati kurtarma operasyonu yapmakla suçladı.
 

SABAH’IN OPERASYON BİRİMİ: DARBEDE KULLANILMADI TEZİNİ ÇÜRÜTECEĞİZ!
Bu haberin ardından Hürriyet basılı gazeteye manşet yaptığı Bylock itirafları haberini internet sitesinde adeta gizledi. Sonra İsmail Saymaz’ı apar topar CNNTürk’e çıkararak, işin üstünü örtme çabasıyla, masum insanların suçlamaya devam etti. Saymaz, röportajının ortaya çıkarttığı gerçekleri bir kenara bırakarak, “Bylock kullanmak cemaat üyesi olmak için bir delildir.” sözlerini sarf etti. Telaş bununla bitmedi, Sabah’ın Özel Haber Birimi’nden operasyon gazeteciliği yapan Ferhat Ünlü, tweet attı. Ahaberde Bylock ‘darbede kullanılmadı yalanını çürüteceğiz’  iddiasını sarf etti.
Aynı ekip telaşla, Sabah grubunun diğer yayın organlarında, A haberde ve  #BylockYalani haşteg etiketiyle twitterda da kampanya başlattı.

Bylock iddialarının ilk ortaya atıldığı tarihlerde The Guardian gazetesi, Bylock’un Google Play ve Apple Store’dan rahatlıkla herkes tarafından indirilebildiğini ve sahibinin David Keynes olduğunu yazmıştı. Hürriyet’in bugün manşetinde bu isim konuştu. Üstelik Türkiye’ye yılda iki kez girip çıktığını, yazılımı hazırlayan ‘Tilki’ lakaplı  kişinin de rahat rahat Türkiye’ye girip çıktığını anlattı.  MİT’in yıllar aylar süren çalışmasıyla Bylock’un şifresinin kırılıp, tutuklanan isimlere ulaştığı yalanını da çürüttü.
‘EN GÜÇLÜ DELİLİMİZ BYLOCK’ DİYEN HSYK BAŞKANVEKİLİ, 2 BİN 385 TUTUKLU YARGIÇIN TUTUKLANMA NEDENİNİ NASIL AÇIKLAYACAK?
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, 2 bin 385 hakim ve savcının tutuklanmasıyla ilgili, “Bylock bizim en güçlü delilimiz. Bylock’un örgüt elemanları dışında başkaları tarafından kullanılabilen bir program olmadığı net. Bylock kullandığı belirlenenler arasında, Danıştay, Yargıtay üyeleri de var, eski HSYK üyesi de var.” diyerek hukuksuzluk tutuklamalarının tek delilinin bu olduğunu ilan etmişti. Keynes’in açıklamaları bu yalanı da ortadan kaldırdı.

 
BU GERÇEKLER BYLOCK YALANINI BİTİRDİ, HAKSIZ TUTUKLAMALARIN GEREKÇESİ ORTADAN KALKTI
Keynes’in Hizmet Hareketi mensuplarını da suçlayarak ifşa ettiği Bylock röportajı ile ortaya çıkan gerçekler şöyleydi:
1-Bylock sadece cemaat üyelerine flash bellek ve bluetooth’la elden dağıtıldı dediler yalan çıktı. Appstore’dan ve Google Play’den 600 bin kişi tarafından indirilmiş.
2-Bylock’un şifresi 1 dolarların üzerindeki seri numarası dediler. Ancak özel şifre sahipleri birbirlerini ekledi dediler. Oysa programı indirince şifreyi kendin belirliyorsun. Tıpkı diğer tüm programlar gibi.
3-Bylock’un sahibi David Keynes diye biri yok dediler, İsmail Saymaz beraber fotoğraf çektirdi.
4-MİT Bylock’tan milyonlarca yazışma ve mail aldı dediler, binlerce insanın tutuklandığı mahkemelere MİT bu delilleri sunamadı.
5- Bylock’u sadece cemaat mensupları kullandı dediler, İran ve Suudi Arabistan gibi cemaatin faaliyetinin hiç olmadığı iki ülkede yaygın biçimde kullanıldığı ortaya çıktı.
6- 2014’ten beri Hakan Fidan ve MİT’in ana gündemi Bylock’tu ve çözdüler bu tarihte dediler. Oysa Bylock’un sahibi olduğunu internette açıkça yazan David Keynes’in, her yıl iki defa Türkiye’ye girip çıktığı, hatta 15 Temmuz’da bile Türkiye’de olduğu ve MİT’in hiçbir şey yapmadığı ortaya çıktı.
7- Bylock’un TÜBİTAK’ta geliştirildi dediler oysa İsmail Saymaz’ın haberine göre Amerika’da Slikon Vadisi’ne satmak için biri geliştirmiş ve halen daha rahat rahat Türkiye’ye girip çıkıyormuş.
8- Darbeciler Bylock üzerinden yazıştılar, Bylock kullanan onbinlerce insan da bu nedenle darbeyle ilişkili dediler, oysa Bylock’un darbeden çok önce 2015’in sonundan itibaren kullanımdan kalktığı ortaya çıktı.
9- MİT’in ve Hakan Fidan’ın 2014’ten beri ana gündemi Bylock’tu ve her şeyi çözdüler dediler, oysa Bylock’un sahibi olduğu internette açıkça yazan David Keynes’in 2014’ten beri defalarca Türkiye’ye geldiği, 15 Temmuzda ve sonrasında bile Türkiye’de olduğu, MİT’in ve binlerce insanı tutuklatan savcıların Keynes’e dokunmadıkları ve dokundurtmadıkları ortaya çıktı.
10- Başbakan Binali Yıldırım 50 bin kişilik Bylock listesinden sözetti, 40 bin kişiye operasyon yapıldı. Ancak resmi rakamlara göre Bylock’u indiren sayısının 600 bin kişi olduğu ortaya çıktı.
Exit mobile version