Romanya Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Bilal Erdoğan’a: Ben Senin Ne Olduğunu Gayet İyi Biliyorum

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bilal Erdoğan’ın şikayeti üzerine hakkında iddianame düzenlenmesini değerlendirdi: “Ben senin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. ‘Babacığım tekrar et, paraları saydık ama hepsini dağıtamadık’ diyen sen değil miydin?”
Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, hakimlere lehinde karar çıkarmamaları için gözdağı verildiğini iddia etti.

KILIÇDAROĞLU: “Kim açmış (davayı)… Bilal oğlan açmış. Ben senin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. ‘Babacığım tekrar et, paraları saydık ama hepsini dağıtamadık’ diyen sen değil miydin? Hesabını soracağım.”

“Benim hakkımda da 2 yıl 8 ay dava açılmış. 2 bin 800 yıllık iddianame düzenlemezseniz adam değilsiniz” diyen Kılıçdaroğlu, Bilal Erdoğan’a yüklendi: “Kim açmış (davayı)… Bilal oğlan açmış. Ben senin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. ‘Babacığım tekrar et, paraları saydık ama hepsini dağıtamadık’ diyen sen değil miydin? Hesabını soracağım.”
KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
Kılıçdaroğlu, 5 Ağustos 2014 günü Atatürk Havalimanı’nda bir basın açıklaması yapmıştı. Bir paralel devlet varsa, önce Erdoğan yargılanmalı sözlerini kullanan Kılıçdaroğlu, Bilal Erdoğan’la ilgili olarak da, “Rüşveti götürüp TÜRGEV’e ödüyorlar” iddiasında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu’nun Bilal Erdoğan’ı “gölge Milli Eğitim Bakanı” olarak suçladığı konuşmasında şu cümleler yer almıştı:
“Bilal Erdoğan denen kişi değil, Bilal Erdoğan’ın bizzat kendisi. Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarını toplamış onlara milli eğitim politikasını anlatıyor. Devletin geldiği duruma bakın Allah aşkına. Senin Milli Eğitim Bakanlığı’nda ki görevin nedir? Bir vakfın yönetiminde, vakıf rüşvet üretim merkezi, devletten ihale alanlar, rüşveti götürüp TÜRGEV’e ödüyorlar, oda bunla faydalanıyor, bu parayı kullanıyor, milli eğitim politikasını belirliyor. Milli Eğitim Bakanın oturduğu koltuk aslında Milli Eğitim Bakanı’nın değil, Bilal Erdoğan’a ait. Politikayı çizen de Bilal Erdoğan…”