Altanlara Cezaya Sevinenler Koalisyonu

CEVHERİ GÜVEN

Son dönemde Avrupa ülkelerine iltica eden Türkiyeli mültecilerin büyük çoğunluğunu öğretmenler oluşturuyor.
Öğretmenlerin ülkeyi terketmek zorunda kalıyor oluşu, ülkenin nereye gittiğinin de en iyi göstergesi.
Yakınlarda tanıştığım bir öğretmen el becerileri yüksek bir teknoloji meraklısı. Yetenekli öğrencilerinin bu yönünü sürekli geliştirmiş.
Öğrencileriyle beraber pekçok teknoloji fuarı ve yarışmasına katılmışlar, dereceler almışlar.
Özel hobisi ise model uçak. Yüzde yüz kendi el ürünü olan model uçaklar tasarlayıp yapmış.
15 Temmuz’dan sonra, haftalarca emek verdiği model uçaklarını, çekiçle param parça edip gömmüş.

Kendisini Kemalist, ulusalcı, sosyal demokrat, milliyetçi, islamcı… kesimler, Altanların aldığı ceza karşısında bayram etmiş vaziyetteler. Bu koalisyon ise hiç unutulmamalı. Zira memleketin başındaki asıl dert bu zihniyettir.

Ola ki polis evine gelir ve uçakları görürse, “Fetöcüler bu model uçaklarla 15 Temmuz gecesi halkın üstüne bomba attı” senaryosu kurmasınlar diye.
Evinde 1 dolar bulunan insanların örgüt üyeliğinden 6.5 yıl hapis cezası yediği, subliminal mesaj gerekçesiyle Türkiye’nin en çok okunan edebiyatçısının müebbetle cezalandırıldığı ülkede, planör uçaklarını parçalayan öğretmenin yaptığını yadırgayamıyorum doğrusu.
Düşünün Milli Eğitim’de ya da Gülen Cemaati’ne ait bir kurumda öğretmensiniz. Hakkınızda soruşturma açılıp geçmişe doğru inceleniyorsunuz. 10 yıl, 15 yıl hatta 25 yıl önceki bir öğrenciniz Askeri Liseleri kazanmışsa “mahrem imam” damgasını yiyorsunuz. Koca bir sınıftan tek bir öğrenci bile yetiyor.
Böyle bir ortamda model uçakları olan bir öğretmeni, Hava Kuvvetleri İmamı bile ilan edebilirlerdi, eğer Adil Öksüz denen adam olmasa.
Türkiye’deki garabet hukuku hakkında siyasi davaların her birinden bu tip örnekler çıkartılabilir.
Düşman hukuku, intikam hukuku gibi kavramların ötesinde yapılan uygulamalar. Bu başka bir şey ve Altanlar davasında zirveye çıktı.
Memlekette darbeye karşı olduğu tescilli bir aile varsa o da “Altan” ailesidir. Babadan oğula, darbelere, vesayete, militarizme nasıl karşı durduklarını, ne bedeller ödediklerini film gibi seyrettik, gördük, okuduk, biliyoruz. Ahmet ve Mehmet Altan’ın, darbecilikten müebbet hapis cezasına çarptırılması iktidarda darbecilerin olduğunun ispatı olabilir sadece.
Aldıkları cezaya sevinenlerin oluşturduğu koalisyon ise hiç unutulmamalı.
Zira memleketin başındaki asıl dert bu zihniyettir.
Kendisini Kemalist, ulusalcı, sosyal demokrat, milliyetçi, islamcı olarak tanımlayan kesimler, Altanların aldığı ceza karşısında bayram etmiş vaziyetteler.
Bir ömür boyu memleketteki bu maskeyi düşürmeye çalışan Altan ailesinin son golü de bu olsun size.


KAYNAK: http://www.kronos.news/tr/altanlara-cezaya-sevinenler-koalisyonu/