Fevzi Yazıcı’yla Dayanışma Sayfası

Zaman gazetesi eski görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı’ya destek ve dayanışma amacıyla bir internet sitesi hazırlandı: freefevzi.com
Bir buçuk yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Zaman gazetesi eski görsel yönetmeni Fevzi Yazıcı’ya destek amacıyla bir internet sitesi hazırlandı.
Adresi freefevzi.com olan sitede Yazıcı’nın tutukluluk sürecine ilişkin haberler ve güncellemeler yer alacak.
freefevzi
Destek sayfası #FreeFevzi ve #FevziYazıcıyaÖzgürlük etiketleriyle Yazıcı’ya yönelik hukuksuzluğa dikkati çekmeyi amaçlıyor.
Fevzi Yazıcı bir süre önce kendisine ait olduğunu kabul etmesi istenen flaş diskteki sahte belgeleri kabul etmediği için hücre cezasına çarptırılmıştı. Haftalardır tecritte tutulan Yazıcı’ya, fotoşopla oluşturulduğu ortaya çıkan, Fethullah Gülen’in üç yıl önce Abdullah Gül’e yazdığı mektubun altındaki imza kopyalanarak elde edilen belgeyle ilgili baskı yapılmıştı.
Tutuklu olarak kaldığı Silivri’deki koğuşundan 9 Aralık günü tekrara gözaltına alınan Fevzi Yazıcı’nın baskılara rağmen fotoşop mektubu reddettiği belirtilmişti.
Fevzi Yazıcı bugün Altan Kardeşler, Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül ile beraber hâkim karşısına çıkacak.