IŞİD’e İnsansız Hava Aracı Satan Firma MİT’in Paravan Şirketi Mi?

ABD Hazine Bakanlığı IŞİD’e insansız hava aracı sattıkları gerekçesiyle Ankara Keçiören’de kayıtlı görünen bir şirkete yaptırım kararı aldı. 2015’te kurulan şirketin internet sitesinin adı da ‘savaşçı ekipmanı’ anlamına gelen ‘warriorgears’
ABD Hazine Bakanlığı aralarında bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da bulunduğu üç kişiye yönelik olarak, terör örgütü IŞİD’e yardım ettikleri gerekçesiyle yaptırım kararı aldı.
Kararda, Yunus Emre Sakarya’nın müdürü olduğu Profesyoneller Elektronik’in kurulduğu 2015’ten bu yana IŞİD’e insansız hava aracı elektronik aksamları sağladığı belirtildi.
Hürriyet’te yar alan habere göre “IŞİD’in paravan şirketi” olduğu öne sürülen Profesyoneller Elektronik’in 2016’nın ilk yarısında terör örgütüne 500 bin dolarlık İHA ekipmanı tedarik ettiği açıklandı.
Ticaret Sicili’ne göre Profesyoneller Elektronik Tic.İth.ve İhr. Ltd. Şti. Keçiören’de kayıtlı görünen bir şirket ve resmi kayıtlara geçen tek yetkilisi, “müdür” unvanıyla Yunus Emre Sakarya.
Elektronik ticaret ve dış ticaret alanlarında faaliyet göstermek üzere 500 bin TL sermaye ile Aralık 2015’te kurulan şirketin internet sitesi www.warriorgears.com (Warrior Gears İngilizcede ‘savaşçı ekipmanı’ anlamına geliyor).