Furkan Vakfı Operasyonunda Kuytul Dahil 5 Kişi Tutuklandı; Soylu Müdahale Etti Iddiası

Furkan Vakfına yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 28 kişiden aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.  Tutuklama kararıyla ilgili furkanhaber.net internet sitesinde ilginç bir iddia gündeme getirildi. Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kuytul’un yargılama dosyasına ve nöbetçi mahkemelere müdahale etti.
Adana merkezli 3 ilde yürütülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik ‘Suç örgütü kurmak’ iddiasıyla başlatılan  soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Kuytul’un da aralarında bulunduğu 28 kişi savcılıkta ifade vermişti. Tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilen kişilerden Alparslan Kuytul ile T.Y.D, İ.B, E.A. ve A.A. tutuklandı, 23 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü” iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yöneticileri için başlatılan soruşturmada geçtiğimiz hafta 28 kişi gözaltına alınmıştı.
Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına mahkemece kuruluş amaçlarına aykırı faaliyetler iddiasıyla kayyım atanmıştı.
‘SÜLEYMAN SOYLU, KUYTUL KARARINA MÜDAHALE ETTİ’
Tutuklama kararıyla ilgili furkanhaber.net internet sitesinde ilginç bir iddia gündeme getirildi. Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kuytul’un yargılama dosyasına ve nöbetçi mahkemelere müdahale etti. Furkanhaber.net sitesinin haberinde şu iddialar gündeme getirildi:
“Avukatların suç unsuru bulunmadığını söylediği dosyanın nöbetçi mahkemeye intikali üzerine tahliye kararı beklenirken bazı kaynaklardan gelen bilgiye göre son anda Ankara’dan Süleyman Soylu ile gerçekleşen telefon görüşmesi davanın seyrini değiştirdi.
Alparslan Kuytul’un tahliyesine Süleyman Soylu’dan müdahale
Avukatların suç unsuru bulunmadığını söylediği dosyanın nöbetçi mahkemeye intikali üzerine tahliye kararı beklenirken bazı kaynaklardan gelen bilgiye göre son anda Ankara’dan Süleyman Soylu ile gerçekleşen telefon görüşmesi davanın seyrini değiştirdi.
Bu flaş gelişme, Furkan Vakfı, Alparslan Kuytul Hocaefendi ve talebelerinin evine yapılan Özel Harekatlı baskını yaptıranın da “Süleyman Soylu mu” olduğu düşüncesini doğurmakla birlikte Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi “Süleyman Soylu mu” tutuklattı sorusunu da beraberinde getirdi.”
ÖMRÜNÜ İSLAM DAVASINA ADADI, HAKSIZ KARARI KINIYORUZ!
Tutuklama kararından sonra Furkan Vakfı’nın resmi hesabından, “Ömrünü İslam davasına adayan, hayatı boyunca ders veren ve hiçbir zaman terörle alakası olmayan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve dava arkadaşlarına verilen haksız kararı kınıyoruz!” mesajı paylaşıldı.