Erdoğan: "emir Komuta Merkezim Papaz Elbisesi Giyeceksin Diyorsa.. Papaz Elbisesi Giyer Görevimi Yaparım"

Türkiye’de özgür medya kalmadığı için her gün Hizmet Hareketi hakkında yalan ve iftiralar atan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidar için açık açık “papaz elbisesi bile giyerim” diyor.

Erdoğan, Türkiye’de silinen Youtube görüntülerinde 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yaptığı bir konuşmada komuta merkezinin istemesi halinde iktidar için gerekirse papaz elbisesi bile giyeceğini söylüyor. İşte Erdoğan’ın o konuşması:
Bu mücadeleyi iktidara getirme noktasında eğer benim emir komuta merkezim bana ‘papaz elbisesi giymen gerekiyor’ diyorsa papaz elbisesi giyer görevimi yaparım’.” ifadelerini kullanıyor.
resim2(4)
EMİR KOMUTA MERKEZİ KİM?
Erdoğan’ın bu sözleri 2002 yılında AKP Genel Başkanı olduğu dönemde bir çok medya organında “İşte Tayyip’in takiyesi” başlığıyla haber olmuş. Erdoğan, o dönemde bu ifadelerini soran gazetecilere “Bana 14 Ağustos 2001 sonrasını sorun. Geçti o işler.” cevabını verirken hem ‘takiye’ suçlamasını hem de “emir komuta merkezi” ifadesiyle kimi, nereyi kastettiği suçlamalarını geçiştiriyor.
resim3