Gözaltında Tutulan Kuytul’un Eşi Şüpheli Kazada Ölümden Döndü

6 gündür gözaltında tutulan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alpaslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul şüpheli bir trafik kazası geçirdi. 
Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıktığı iddiasıyla gözaltına alındığı öne sürülen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alpaslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul şüpheli bir trafik kazası geçirdi.
6 gündür gözaltında tutulan Kuytul’un eşi Semra Kuytul ölümden döndüğü kaza ile ilgili olarak kişisel Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.
Semra Kuytul’un açıklamaları şöyle;
Dün gece saat 01.00 sularında evimin orada şüpheli bir trafik kazası geçirdim. Bize ana yolda aralıklı sarı yanarken ara yolda kırmızı yandığı halde önümüze ağır hareket eden bir çöp arabası önümüzü kesti ve doblo tipi bir araç benim oturduğum ön sağ koltuğa çok şiddetli çarptı.
Benim kapım içe çöktü, camı kırıldı diğer aracın neredeyse yarısı dağıldı buna rağmen oraya o anda gelen bir kişi polisi aramayın dedi. O anda toplanan yaklaşık 10 kişiden kimse ne ambulansı nede 155’i aramadı..
Gecenin o saatinde o anda(!) oraya gelen çöpçüler beş dakika içinde yolu temizlediler… oradakiler, çöpçüde telsiz olduğunu söylediler..
Daha çok fazla soru işareti de var…
Geçtiğimiz hafta Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na hakkında başlatılan ‘suç örgütü’ soruşturması kapsamında vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine Adana, Elazığ ve Niğde’de şafak vakti baskın yapılmıştı. Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden polislerin de katıldığı baskında demir kapılar, koç başlarıyla kırılarak girildi.


MEDYAYA KARALAMA HABERLERİ SERVİS EDİLDİ

Bugün ise medyaya vakfı karalama haberleri servis edildi. Haberlerde, Adana’da operasyan düzenlenen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nda, üyelerin ‘evlilik formu’ doldurup, vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un onayı ile evlendikleri ileri sürüldü.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 30 Ocak’ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na operasyon düzenledi. ‘Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma’ suçlamasıyla Adana merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, kurucu başkan Alparslan Kuytul ile vakıf yöneticileri ve ‘hocalar’ olarak nitelenen kişilerin de aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.
KAYYUM ATANDI
Polis, merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa Caddesi’nde bulunan vakıf merkez binasında da arama yaptı. Ekipler, bir odada buldukları para sayma makinesi ile kasada bulunan 364 bin lirayı görüntü kaydı alarak saydı. Ayrıca vakıf binasında bulunan sistem odasındaki bilgisayarlara da el konuldu. Adana Valiliği’nce operasyonla ilgili olası gösteriler yasaklanırken, vakfın faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu açıklandı. Ayrıca Adana Asliye Hukuk Mahkemesi, vakfa kayyum atandığı duyurdu.
EVLİLİK SEMİNERİ VERİLDİ SUÇLAMASI
Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürerken, üyeler arasında evlilik işlemleri için doldurulduğu öne sürülen formlar bulunduğu iddia edildi. Vakıfta evlilikle ilgili seminerler verildiği iddiaları da yapılan suçlamalar arasında yer aldı.