HDP Eş Başkanı Kemalbay: Bu Füzeleri Kim Atıyor?

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Reyhanlı ve Kilis’e düşen füzelerin Afrin’den atılmadığını belirterek, ‘Bu roketleri kim atıyor, Fatma’yı kim öldürdü?’ diye sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2’inci Kadın Konferansı, Ankara Plaza Otel’de başladı. Konferansta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın gündeminde Afrin operasyonu vardı.
Kilis’e atılan füzeler nedeniyle sivillerin hayatını kaybetmesini kınayan Kemalbay, “Biz bütün sivil ölümleri kınıyoruz. Ama Afrin’deki yetkililer diyor ki; ‘Bizim uzun menzilli füzelerimiz yok’. O zaman bu füzeleri kim attı, Fatma’yı kim öldürdü?” diye sordu. HDP’li kadınlar olarak barış mücadelesini sürdüreceklerini belirten Kemalbay “Bizler, kadınlar olarak dayanışmayı büyüterek, özgürlükleri kuşatarak, barışı her gün savunmaya devam ederek bu mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Gazete Duvar’ın haberine göre; Kemalbay’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde;
KADINLAR BARIŞTA ISRAR EDİYOR 
Bu boynumdaki fular Sevgili Leyla Güven’in. Bugün burada olacaktı ama rehin alındı. Bizleri rehin alabilirler ama özgürlük tutkumuzu rehin alamazlar. O yüzden zindanlardaki arkadaşlarımız Afrin işgaline karşı direndiler, açlık grevi yaptılar. İçeride de olsalar geri adım atmadılar. Kadınlara geri adım attıramazsınız. Kadınlar barış istiyor ve barışta ısrar ediyor.
YOKSUL ÇOCUKLAR YAŞAMINI YİTİRİYOR
AKP – Erdoğan ittifakına bir kez daha sesleniyoruz: Bu saldırıyı durdurun. Suriye’de, Ortadoğu’da barışı savunmak Türkiye’de, Kürdistan’da da barışı savunmak demektir. Demokratik bir yaşamı savunmak demektir. Fakat terörize etmek, katliamlar yaparak bu sorunu çözeceğini düşünmek ise tam bir çıkmazdır. Siz yıllardır temizleyerek bu sorunu çözeceğinizi düşünüyorsunuz ama her defasında bu sorun daha da büyüyor. Ve bu halkın yoksul çocukları yaşamını yitiriyor.
FATMA’YI KİM ÖLDÜRDÜ? 
Bugünlerde Kilis’e roket atıldığı söyleniyor. Bir kız kardeşimizi Fatma’yı yitirdik yakın zamanda. Silahlar nerede patlarsa patlasın, sivil yaşamı nerede tehdit edilirse edilsin HDP karşısında olmuştur. Biz bütün sivil ölümlerini kınıyoruz. Diyorlar ki roket atışları Afrin’den yapılıyor, Afrin’deki temsilciler de diyor ki bizim uzun menzilli roketimiz yok. Bu roketleri kim atıyor, Fatma’yı kim öldürdü.
HEP BARIŞI SAVUNDUK SAVUNACAĞIZ
Bizler, kadınlar olarak dayanışmayı büyüterek, özgürlükleri kuşatarak, barışı her gün savunmaya devam ederek bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Gelecek bizlerin; halkların, kadınların, işçilerin, doğası talan edilenlerin, bütün ezilenlerin mücadelesiyle kazanacağız. Biz her zaman barışı, demokrasiyi, halkların, kadınların özgürlüğünü savunuyorduk. Şimdi de aynı değerleri savunuyoruz. Başkaları gibi kılıktan kılığa girmiyoruz. Tutarlı bir şekilde demokrasi mücadelesini geçmişten geleceğe taşıyoruz. Virginia Woolflerin, Clara Zetkinlerin, Sevelerin, Pakizelerin mücadelesini geleceğe taşıyoruz. Kadınlar kazanacak, biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız.