Öztürk Yılmaz: “Beni Korumakla Görevli Özel Harekatçılar IŞİD’ın Arkasında Namaza Durdu; Bizi Kurtaran MİT Değildi!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Musul Başkonsolusu Öztürk Yılmaz, AKP medyasının hakkında olumsuz kampanya başlattığını söyleyerek cevap verdi. “Bizi Türkiye’ye kim getirdi AKP açıklasın, yoksa ben açıklayacağım” diyen Öztürk, kendisini korumakla görevlilerin IŞİD’e yakın kişiler olduğunu söyledi.
Halk TV’de Fatih Ertürk’ün programına katılan Yılmaz, 2014 yılında Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskında konsoloslukta olan Özel Harekat Polisi Abdülsettar Yaşar’ın A Haber’e yaptığı açıklamalarla ilgili konuştu. Yılmaz, Yaşar’ın IŞİD ile işbirliği içerisinde olduğunu yetkililere söylediğini ancak buna rağmen bu ismin korunduğunu açıkladı.
Yaşar, A Haber’e verdiği röportajda “Öztürk Yılmaz, kendini muhasebeci Kenan olarak tanıttı. Başına silah dayamadılar. Battaniye’nin altına saklandı. İngilizce bildiğini DEAŞ’lılardan gizledi” iddialarında bulunmuştu.
Yılmaz, yalanlarla hedef alındığının altını çizerek, “Eğer AKP’den siyasete girmiş olsaydım heykelimi dikmiştiniz, bu kadar alçalmayın” dedi. Yılmaz 101 günlük esaret sırasında yanında yer alan bazı konsolosluk çalışanlarının ve özel harekatçıların IŞİD’in arkasında namaza durduğunu ifade ederek, “Ben artık bu işin arkasında başka birşey arıyorum, bu iş başka bir yere gidiyor” diye konuştu.
Yılmaz, konsolosluk çalışanlarıyla beraber Türkiye’ye teslim edilişini de MİT’in gerçekleştirmediğini açıkladı. Yılmaz “AKP’liler açıklasın, bizi kim getirdi? Onlar konuşursa ben de konuşacağım” dedi.