Erdoğan ‘Savaşı Durdurun’ Diyen Aydınları Hedef Aldı: Adiler, Hainler, Ahlaksızlar..

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik düzenlediği operasyona karşı ‘Savaşı durdurun’ mektubuna imza atan gazeteci, akademisyen, sanatçıya ağır sözlerle yüklendi. Erdoğan, ”Adiler, hainler, ahlaksızlar” dedi.
Aralarında eski bakan, milletvekili, akademisyen, yönetmen, yazar, senarist, gazeteci ve oyuncuların da bulunduğu 170 kişi AKP’li milletvekillerine mektup göndererek Afrin’e yönelik harekatın durdurulması istemişti.

Erdoğan Çorum AKP il kongresinde yaptığı konuşmada mektubun imzacıları için şunları söyledi: “Adının önünde profesör olan, doçent olan, sanatçı olan birileri, savaşı durdurun diyor. Barış istiyorlarmış. Bölgede çatışma istemiyorlarmış. Bölgede huzurun sağlanmasının yolu YPG ile iyi geçinmekten geçiyormuş. Utanmadan bir de bunu imzalayıp milletvekillerine göndermişler. Ya adama sormazlar mı, ‘Şimdiye kadar aklınız neredeydi?’ diye. Terör örgütü ülkemize saldırırken siz neredeydiniz be? Kan dökülmesine karşısınız da bölücü örgüt, Suriye’de on binlerce insanı katlederken niye gıkınız çıkmadı be? Profesör olmak, doçent olmak, sanatçı olmak size artı değer mi katıyor? Hainler. Vicdansızlar. Adiler. Ahlaksızlar. Neden o zaman üç maymunu oynadınız? Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak bunu biliniz. Bunların yaptığı riyakarlıktır, fikir soytarılığıdır, teröristlere canlı kalkan olmaktır.
‘PROFESÖR OLSAN NE YAZAR, DOÇENT OLSAN NE YAZAR’
“Be ahlaksızlar, be adiler siz ne konuşuyorsunuz ya? Siz bizimle neyin pazarlığını yapıyorsunuz? Profesör olsan ne yazar, doçent olsan ne yazar, sanatçı olsan ne yazar. Siz sözde sanatçısınız. Biz burada konuşmayacağız da nerede konuşacağız? Burası sözün bittiği yerdir bu böyle bilinsin. Niçin bugüne kadar bir kez olsun bölücü örgütün evlerinden kovduğu milyonlarca Suriyeli için bir araya gelip herhangi bir açıklama yapmadınız? Biz barış konusunda, bizimle yarışa çıkabilecek bir yiğit göremiyoruz. Bunların yaptığı riyakarlıktır, sahtekarlıktır. Daha doğrusu fikri soytarılığıdır. Bunun adı teröristlere canlı kalkan olmaktır. Sözüm ona barışseverlik adı altında bölücü terör örgütüne yardakçılık yapanlar ancak bu şekilde sıfatlandırılabilir.”