T24 Yazarı Nurcan Baysal, Afrin Paylaşımlarından Dolayı Gözaltına Alındı

T24 yazarlarından Nurcan Baysal, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik düzenlediği harekâta karşı çıkan sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek bu sabah saatlerinde gözaltına alındı.
Baysal’ın avukatı Reyhan Baydemir, şunları söyledi:  “Müvekkilim bu sabah 00:10 sularında, evinin kapısı kırılarak gözaltına alındı. Terörle mücadele şubesinde tutuluyor. Kendisiyle bu sabah görüştüm, gerekçe olarak Afrin paylaşımlarını göstermişler. Gün içinde savcıyla da görüşeceğiz.”
“Tek bir kişinin burnu kanamasın diye dövünen Nurcan’ın gözaltına alınması…”
Baysal gözaltına alındığını sosyal medya hesabında duyuran Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas, “Tek bir kişinin burnu kanamasın diye dövünen Nurcan’ın gözaltına alınması…” paylaşımında bulundu.
Gözaltı işlemine tepki gösteren isimlerden HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş “Bir yazarın bile savaşa karşı olması ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınması savaşa karşı olmanın haklılığını gösteriyor” ifadesini kullandı.
24  KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bu arada İçişleri Bakanlığı, Afrin operasyonuna yönelik olarak sosyal medyadan terör propagandası yaptığı iddia edilen 24 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Buna ek olarak birçok ilde gözaltı kararları var. İstanbul’da 57 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin’e yönelik başlatılan operasyon kapsamında  20 Ocak tarihinden itibaren sosyal medya paylaşımlarından dolayı 57 kişi hakkında re’sen soruşturma başlattıldığını açıkladı.