Refakatçisine Bile İzin Verilmeyen KHK Mağduru Anne Doğumdan 1 Gün Sonra Cezaevine Gönderildi

AKP hükümetinin ve güdümlü yargının zulümlerine her gün bir yenisi ekleniyor.  Yeni doğum yapmış bir kadın bir gün sonra tekrar bebeğiyle cezaevine gönderildi. 5 aydır tutuklu bulunan Ayşe Ateş Çiğli Bölge Hastanesi’nde doğum yaptıktan sonra yanında refakatçisinin kalmasına izin verilmeden 1 günlük bebeği ile tekrar Şakran Cezaevi’ne gönderildi.
Sezgin Tanrıkulu’nun Twitter’dan aktardığına göre, Şakran Cezaevinde 5 aydır tutuklu bulunan Ayşe Ateş Çiğli Bölge Hastanesi’nde doğum yaptı. Jandarmanın kapısında beklediği Ayşe Ateş’in yanına refakatçisinin girmesine izin verilmedi. Ateş’in annesine torununu başka bir odada görme izni dahi verilmeden genç kadın 1 günlük bebeği ile cezaevine geri götürüldü.


Kanun hükmünde kararname (KHK) ihraç edilen gelir uzmanı Ayşe Ateş gebeliğinin 5’inci ayına girdiği İzmir Şakran Cezaevi’nden hastaneye kaldırılmıştı.
HASTANEDE TEK BAŞINA DOĞUM YAPTI; REFAKATÇİ BİLE VERMEDİLER
CHP Milletvekili ve insan hakları aktivisti hukukçu Sezgin Tanrıkulu, “Böyle vicdansızlığı tarih yazmadı” sözleriyle paylaştığı tweet’inde, Ateş’in mahkum olmadığına ve ilk duruşmasının bile yapılmadığına dikkati çekti. Tanrıkulu, tepkisini, “A.A bir refakatçisine izin verilmeden hastanede tek başına doğum yaptı. Annesine torununu başka bir odada görme izni dahi verilmedi. 1 günlük bebeği ile Cezaevine geri götürüldü. A.A mahkum değil, ilk duruşması dahi yapılmadı. Böyle vicdansızlığı tarih yazmadı.” sözleriyle dile getirdi.
TUTUKLU KOŞULLARDA REFAKATÇİ OLMADAN DOĞUM NE HUKUKTA VAR; NE DİNDE!
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu dün yaptığı açıklamada da, Başbakan Binali Yıldırım’ı etiketleyerek “Şakran Cezaevinde 5 aydır tutuklu bulunan A.A doğum için Çiğli Bölge Hastanesine yatırılmış, kapısında jandarma bekliyor. Bir yakınının odasında refakatçi olarak kalmasına izin verilmiyor. Tutuklu koşullarda refakatçi olmadan doğum ve cezaevi hangi hukukta-dinde var?” diye sormuştu.
GERGERLİOĞLU: LOHUSAYA REFAKATÇIYI ENGELLEYECEK KADAR VİCDANSIZLIK!
İnsan hakları aktivisti MAZLUMDER eski Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu da kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada uygulamayı eleştirdi ve “Lohusaya refakatçıyı engelleyecek kadar keyfiyet, vicdansızlık, insaf, insaf..” ifadelerini kullandı.