‘Psd’ye Bir Şans Daha Veriyorum’ Diyen Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, AP Parlamenteri Viorica Dancila’ya Hükümeti Kurma Görevi Verdi

AP Parlamenteri 54 yaşındaki Viorica Dancila ülkenin ilk kadın başbakanı olacak.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, PSD- ALDE’nin başbakan adayı Viorica Dancila’yı hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Iohannis, görevlendirme ile ilgili yaptığı konuşmada ülkenin istikrarlı bir hükümete ihtiyacı bulunduğunu belirterek, “PSD’ye bir şans daha vererek Viorica Dancila’ya hükümeti kurma görevi verdim. Romen halkının yeni hükümetten beklentisi büyük” dedi.
PSD’nin emeklilerle ilgili, okul, hastane ve sosyal konularda pek çok vaatte bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Iohannis, bunların çok az bir kısmının gerçekleştirildiğine dikkat çekerek yeni hükümetten bu vaatlerin bir an önce gerçekleştirilmesi temennisinde bulundu.
ÜLKENİN İLK KADIN BAŞBAKANI OLACAK
Cumhurbaşkanının 54 yaşındaki Viorica Dancila’yı görevlendirmesi ile kurulacak hükümette ülkenin ilk kadın başbakanı da göreve başlamış olacak.
İktidardaki Sosyal Demokrat Parti (PSD)’nin adayı olan AP Parlamenteri Dancila şimdi koalisyon ortağı ALDE ile birlikte yeni kabine listesini hazırlayacak. Ay sonuna kadar yeni hükümetin kurulması bekleniyor. Hükümetin parlamentodan güvenoyu alması halinde Dancila, Romanya’nın ilk kadın başbakanı olacak.
7 AYDA ÜÇÜNCÜ BAŞBAKAN
Geçtiğimiz Pazartesi günü Mihai Tudose’nin istifasından önce geçen yıl Haziran ayında başbakan Sorin Grindeanu istifa etmişti. Viorica Dancila’nın göreve başlaması ile son 7 ayda 3’üncü başbakan göreve başlamış olacak.