Başbakan Mihai Tudose İstifa Etti

Dün yapılan Sosyal Demokrat Parti (PSD) Ulusal Yönetim Komitesi (CExN) toplantısından sonra partisinin desteğini kaybeden Başbakan Mihai Tudose istifa ettiğini açıkladı.
Tudose, istifa kararı ile ilgili „Partim yeni bir hükümet kurulması kararı aldı. Ben de partide herhangi bir bölünme ve ayrılık yaşanmaması için partimin kararına saygı göstererek istifa kararı aldım” dedi.
‘ALNIM AÇIK AYRILIYORUM’
Yaklaşık 5 saat süren PSD toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tudose, “En çok üzüldüğüm konu, görevde bulunduğum sürede daha çok otoban ve daha çok hastane yapamamaktır. Alnım açık bir şekilde ayrılıyorum. Hiçbir şeyden pişman değilim’’ değerlendirmesinde bulundu.

Siyasi gözlemciler, Başbakan Mihai Tudose’nin istifasında PSD Genel Başkanı Liviu Dragnea’nın önemli rol oynadığını belirtiyor. Tudose ile Dragnea arasındaki anlaşmazlığın geçen hafta Tudose’nin İçişleri Bakanı Carmen Dan’ın istifasını istemesi ile başladığı ileri sürüldü. Dragnea’nın İçişleri Bakanı Carmen Dan’ın istifasına karşı çıktığı ve başbakanı gözden çıkardığı vurgulandı.
HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİ PAUL STANESCU’YA VERİLDİ

prim ministru
PSD yönetimi, yeni hükümeti kurma görevini halen başbakan yardımcılığı ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı görevini sürdüren Paul Stănescu’ya verdi.

Sosyal Demokrat Parti (PSD)’de genel başkan yardımcısı olarak devam edeceğini belirten Tudose, görevini; yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Paul Stănescu’ya devredeceğini belirtti.
Sosyal Demokratlar bugün toplanarak yeni başbakan adayı Stănescu’nun ismini Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’e resmen bildirmeyi planlıyor.

Gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis’in ise Stănescu‘ya Hükümeti kurma görevini verip vermeyeceği henüz belli değil.
Tudose’nin istifası ile İktidar Partisi (PSD)’nin genel seçimleri kazandığı Aralık 2016’dan sonra değişen ikinci hükümeti oldu.

ROMANYA HABER / Bükreş