Erdoğan’ın ’Basın Özgürlüğü’ ile İlgili Sözleri Romen Medyasında Alay Konusu Oldu

free media

Basın özgürlüğü konusunda Türkiye’yi dünyanın önde gelen ülkeleri arasında gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Romen medyasında alay konusu oldu. Romanya medyası açıklamayı; kinizm, yüzsüzlük ve tutarsızlık olarak değerlendirdi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle cumhurbaşkanlığı sitesinden yapılan açıklamayı Romanya medyası ti’ye aldı.
Türkiye’yi ”basın özgürlüğünde dünyanın önde gelen ülkeleri’’ arasında sayan Erdoğan’a en sert eleştiri Ziare.com sitesinden geldi. Tepkisini ”165 gazeteciyi hapse at; bir de ülkeyi basın özgürlüğünde şampiyon ilan et’’ başlığıyla gösteren site, Erdoğan’ın tavrını ‘kinizmin zirvesi’ olarak nitelendirdi.
Açıklamayı ’garip’ olarak nitelendiren entelektüel kültür dergisi Revista 22 ise, darbe girişimi sonrasında başta gazeteciler ve basın kuruluşları olmak üzere yapılan kıyıma ve kadro tasfiyesine dikkat çekti.

Digi 24 haber televizyonu ise, Erdoğan’ın açıklamalarına daha dengeli yaklaştı. Digi 24, Erdoğan’ı, ”Ülkede 165 gazeteci hapiste, ama ona göre Türkiye, basın özgürlüğü şampiyonu’’ başlığıyla iğneledi. Haberin detayında ise, Türkiye’nin basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 155. olduğu hatırlatıldı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı sitesinden Erdoğan adına yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verilmişti: ”Bugün Türkiye basın özgürlüğü, en yeni iletişim teknolojileri, sosyal medya, internet gazeteciliği konularında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktadır.’’
Felsefi bir akımın adı olan kinizm, aynı zamanda her şeye alay ederek bakan, överken bile iğneleyen, en ciddi konuları bile hafife alan kişilere yakıştırılan bir sıfat olarak kullanılıyor.