Romen Medyası Erdoğan’ı Öven Teknik Adamı Böyle Verdi: Diktatörün Dalkavuğu

Romanya medyası, Erdoğan'a övgüde sınırları zorlayan Marius Şumudica'yı sert ifadelerle eleştirerek, "Diktatörün dalkavuğu" şeklinde verdi.

Türk medyasına verdiği röportajda Erdoğan’a övgüde bulunan Kayserispor teknik direktörü Marius Şumudica’yı Romanya medyasının hışmına uğradı. Spor gazeteleri Romen teknik direktörü ‘’diktatöre dalkavukluk yapmakla‘’ itham etti.
gsp
Kayserispor’un başarılı teknik direktörü Marius Şumudica, bir gazeteye verdiği mülakatta kullandığı ‘’Romanya’nın başında Erdoğan olsaydı dünya şampiyonu olurduk‘’ ifadeleri yüzünden Romanya basının hedefi oldu. Gazeta Sporturilor, mülakatı ‘’Diktatöre serenat; Şumudica şok etti‘’ başlığıyla okurlarına yansıtırken, Sport Total Şumudica’nın sözlerini ‘’dalkavukluk ‘’ olarak nitelendirdi. Şumudica’nın kendi karizmasına dair iddialı açıklamaları ve Erdoğan’a düzdüğü övgüler nedeniyle Prosport ‘’köpüklü mülakat‘’ yakıştırması yaparken, Ziare.com sitesi röportaj içeriğini ‘’tuhaf‘’ buldu.
libertate
‘’Şumudica, Erdoğan’ı göklere çıkardı‘’ başlığını kullanan Telekom Sport sitesinin yanı sıra, Libertate gazetesi Şumudica’yı ‘’Diktatör Erdoğan önünde eğilmekle‘’ suçladı.
Mülakatı tarafsız veren tek medya organı ise Digisport kanalı oldu. Kanal söz konusu haberi, ‘’Erdoğan gibi futbolu seven bir cumhurbaşkanına sahip olsaydı, Romanya dünya şampiyonu olurdu. ‘’ başlığıyla okurlarına aktardı.
Kayserispor’da yakaladığı başarı yüzünden Türk sporseverin ilgisini çeken Marius Şumudica, Sabah gazetesine verdiği mülakatta şu ifadeleri kullanmıştı: ‘’Bir futbol adamı olarak, bir gün Erdoğan’la tanışma fırsatım olursa elini sıkarak ona bütün kalbimle teşekkür edeceğim; bu muhteşem statlar ve futbola verdiği destek için. Bu o kadar önemli ki; size anlatamam. Bakın şöyle söyleyeyim, kendi ülkemden örnek verecek olursam, eğer Hagi gibi yıldızlar yetiştirdiğimiz dönemlerde Romanya’nın başında Erdoğan gibi futbolu seven bir Cumhurbaşkanı olsaydı inanın bana Romanya kesinlikle Dünya Kupası’nda final oynar, belki de dünya şampiyonu olurdu. ‘’
spt total