Kurgu Darbede Çarpıcı İddia: 15 Temmuz’dan Bir Gün Önce Erdoğan’ın Yanına Bir Kuvvet Komutanı Uçtu

Çağlar Cilara’nın KRT Tv’de yaptığı programa katılan gazeteci Ece Sevim Öztürk,  15 Temmuz kurgu darbesiyle ilgili ilginç ve yeni bir belgeyi açıkladı. Öztürk, sadece Genelkurmay Başkanları ve Kuvvet Komutanları’nın kullandığı bir askeri uçağın darbeden bir gün önce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tatilde olduğu Dalaman’a gittiğini belgeledi. İddia doğru ise ayn gün otelinden dışarı çıkan Erdoğan’ın yanına bir kuvvet komutanı bu uçakla geldi.
Öztürk şunları anlattı: “Şöyle bir uçuş hareketi yakaladım. TUAHF009 CESNA 650 STATION 7. Bu kuvvet komutanlarının makam uçağı. Buradan makam aracı olduğunu anlayabiliyorum. Mesela bu tarih 14 Temmuz, darbeden bir gün önce.
Bu uçak Dalaman’a havalanıyor. 14 Temmuz’da saat 17.00’ye kadar yani 5 saat kalıyor. Ondan sonra İstanbul’a gidiyor. Devletin kayıtlarına göre, bu uçağı sadece kuvvet komutanları ve gerektiğinden genelkurmay başkanı kullanıyor. Komutanların bazılarının yerleri belli ‘Kursiyerler Töreni’nde’.
Cumhurbaşkanının kaldığı otelin sahibi Serkan Yazıcı da 14 Temmuz’da Cumhurbaşkanı otelden bir çıktı. Bir yere gitti diyor. Okluk’a gitti diyor.  14 Temmuz günü Cumhurbaşkanı da dışarı çıkmış.”
14 TEMMUZ KRİTİK GÜN
Fotoğrafların yan yana büyük anlam ifade ettiğini dile getiren Çağlar Cilara ile Gazeteci Ece Sevim Öztürk, 15 Temmuz öncesi yaşananların özellikle 14  Temmuz’un darbe öncesi belirleyici gelişmeleri barındırdığında dikkat çekti.
İddia ve yeni belgeler oraya uçan komutan kimdi, sorusunu gündeme getirdi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve bazı komutanların törende olduğunu anlatan iki gazeteci, törenlerden olmayan ve yerinden bulunmayan tek ismin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal olduğu imasında bulundu.
İşte o iddia ve görüntüleri: