İbb Daire Başkanı, Zabıta Memurunu Bayıltana kadar Tokatladı

Zabıta memurlarına, ‘Şiddete karşı eğitim veriyoruz’ diyen İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali’nin personelini dövdüğü görüntülere tepki yağıyor.
Kanal D’nin yayınladığı görüntülerde İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, önce bir zabıta memurunu azarlıyor daha sonra da defalarca tokat atıyor. Görüntülerde Karali’nin darbelerine maruz kalan zabıta memuru dengesini kaybederek yere düştüğü görülüyor.

Karali kısa süre önce verdiği bir röportajda ‘hukukçu’ olduğu olduğunu söyleyerek, ‘Biz kimsenin ağası, sadrazamı değiliz. Biz o insanların hizmetkarıyız. Fiziki problem haddimiz de değil hakkımız da değil’ demişti. Personelini döven Karali, zabıtaya şiddete karşı eğitim verildiğini söylemiş, öfke kontrolüyle ilgili rehabilitasyon çalışmalarının olduğunu belirtmişti.

 
Zabıta TV’de yayınlanan görüntülerin altında ise şu mesaj paylaşıldı:
Her mecrada zabıta teşkilatı için emek sarf ettiğini ve haklarını savunduğunu iddia eden ve bizi de inandıran Zabıta dairesi başkanımıza sadece şunu söylemek istiyoruz;
Toplum ve kamu adına görevimizi yerine getirirken defalarca vurulduk, yaralandık, darp edildik hatta öldürüldük. Ama hiç biri sizin tokatınız gibi bizi incitmedi, yaralamadı.

Çünkü hiçbir zaman bu kadar aciz duruma düşürülmedik. Yakışmadı, yakıştıramadık, olmadı!!!!!!!!

Bize iftira atanlara, karalayanlara, itibarsızlaştıranlara Her zaman söyleyeceğimiz lafımız oldu ama Bu yapılana söyleyecek hiçbir sözümüz yok. Sözümüz var ama makamınızada sizin olmasada bizim sonsuz saygımız var.