Olimpiyatçılar Galasına ‘Lumina’ Damgası..

Romanya hükümetinin uluslararası yarışmalarda madalya kazanan öğrencileri ödüllendirdiği Olimpiyatçılar Galası (Gala Olimpicilor) ödül törenine, yine Lumina okulları damgasını vurdu. Ülke genelinden gelen toplam 168 öğrenciden 25’iyle podyuma çıkan Lumina öğrencileri sahneyi doldurdu.
LUMİNA, 25 ÖDÜLLÜ ÖĞRENCİSİ İLE SAHNEYİ DOLDURDU

Romanya adına yurt dışı bilim Olimpiyatlarında madalya kazanan öğrenciler, her yıl özel bir programla ödüllendiriliyor. Bu yıl toplamda 168 öğrenci kazandığı 228 madalya ile ülkenin yüz akı oldu. Ülkenin dört bir tarafındaki 89 okuldan gelen öğrenci ve başarılarında pay sahibi olan öğretmen ve okul yöneticileri Romanya Parlamento Sarayı’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı okullardan gelen toplam 25 öğrenci, kazandıkları 31 madalya ile ödül töreninde göz doldururken salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.

Eğitim Bakanı Liviu Pop

BAKAN POP: BAŞARILI ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM
Başarılı öğrencileri ödüllendirmekten büyük onur duyduğunu belirten Eğitim Bakanı Liviu Pop, ödül töreninde yaptığı konuşmada bu başarıların aynı zamanda Romanya Eğitim Sisteminin de başarısı olduğunu kaydetti.
gala2
Eğitim Bakanı Liviu Pop, öğrencilere ödüllerini vererek başarılar diledi

“Hükümetimizi üniversite öncesi eğitim sistemimizi desteklemek için ayrılacak bütçeyi arttırma konusunda ikna ettim. Bakanlık olarak başarılı öğrenci ve eğitim kurumlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Başarılı öğrencilerimizle gurur duyuyorum” diyen Bakan Pop, 2018 yılında ödüllendirecekleri öğrenci sayısının daha da artmasını temenni etti.
Törende konuşan Eski Eğitim Bakanı ve Politehnica Üniversitesi Senato Başkanı Ecaterina Andronescu da başarılı öğrencileri her zaman ödüllendirmeyi teşvik ettiklerini kaydetti.
gala (1)
Ödül törenine Romanya Parlamentosu Eğitim Komisyonu Başkanı Camelia Gavrilă, çok sayıda parlamenter, öğrenciler ve okul yetkilileri katıldı.
gala (13)
Başarılı öğrenciler aldıkları para ödülleriyle de adeta bayram etti. Başarılarında payı olan öğretmenleri de unutulmadı. Bakanlık toplamda başarılı 168 öğrenciye yaklaşık 2,5 milyon ley (543 bin Euro’luk) para ödülü verdi.
gala (19)
Başarılı öğrencileri hazırlayan öğretmen ve okul yöneticileri de ödüllendirildi

gala (32)