’Oğlum İntihar Etmedi, Siz Öldürdünüz’

Gözaltında hayatını kaybeden Murat Araç'ın annesi oğlunun vücudunda gördüğü darp izlerini anlattı.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yol kontrolü sırasında jandarma tarafından gözaltına alınan ve teslim edildiği emniyet müdürlüğünde atlayarak intihar ettiği iddia edilen Murat Araç’ın annesi Azize Araç, oğlunun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili konuştu.
Yol kontrolü esnasında gözaltına alındıktan sonra jandarma yetkililerinin telefon ettiğini ve Murat’ın babası ile  görüştüğünü belirten anne Araç, yetkililerin Murat’ın üzerinden Aziz T. adında birine ait sahte kimlik bulunduğunu ve gerçek kimliğin bir fotokopisinin kendilerine gönderilmesini istediğini söyledi.
Kimliğin fotokopisini vermek için gittikleri jandarma karakolunda Murat’ın emniyete sevk edildiği öğrendiklerini söyleyen anne Araç, ilçe emniyet müdürlüğünün kendilerini Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’ne yönlendirdiğini ve gittikleri emniyette çocuklarıyla alakalı sorgulandıklarını belirtti.

‘OĞLUMU DEVLET ÖLDÜRDÜ’
Sorgunun ardından Murat Araç’ın emniyette olmadığını söyleyen polislerin kendilerine “Hastane morgunda bir cenaze var. Oraya bakın” dediğini ifade eden anne Araç, ağabeyinin Murat’ın cenazesini teşhis ettikten sonra yoğun ısrarları üzerine kendisinin de içeriye alındığını belirterek gördüklerini şöyle anlattı:
“İlk yaptığım şey yüzünü yana çevirmek oldu. Ensesinin sol tarafında derin bir darp izi vardı ve yara derindi. Parmaklarım yaraya battı. Sağ gözünde morluk vardı ve şişmişti. İki dişi kırılmış aynı şekilde yanağında da darp izi vardı ve kulaklarından hala kan akıyordu. Eğilip elini öptüm ve orada bulunan polislere ‘oğlum intihar etmedi, siz öldürdünüz, bu devlet öldürdü’ dedim.” 
‘ÇOCUKLARIMIZIN GÖZALTINA ALINMASINA SEVİNİR HALE GELDİK’
Oğlunun gözaltına alındığı ve yaşadığını duyduğu an sevindiğini belirten anne Araç, “Öyle bir hale gelmiş ki aileler artık yakalanan çocuklarının ölmediğine, onlarca yıl ceza yemiş olmasına sevinir hale geldi. Benim oğlum intihar edecek çocuk değildi. Benim ciğerimin böyle yanmasına vesile olan herkesin ciğeri aynı şekilde yansın” dedi.
CENAZENİN CAMİDE YIKANMASINA İZİN VERİLMEDİ
Tüm yaşamı boyunca gerçeğin ortaya çıkması için mücadele edeceğini vurgulayan anne Araç, oğlunun cenazesini aldıktan sonra yaşadıklarını ise şöyle dile getirdi: “Orada cenaze aracı istedik vermediler. Camiye götürüp yıkamak istedik, izin vermediler. Aynı şekilde burada da belediye cenaze aracı vermediği gibi, taziye evini de kullanmamamıza izin vermedi. Mezarı bile kendimiz kazdık.”
POLİS TAZİYE ÇADIRINI YIKMAKLA TEHDİT ETTİ
Evin avlusunda açtıkları taziye çadırının kaldırılması için kendilerini arayan ilçe emniyetinin “Kaldırmazsanız gelip yıkacağız” dediğini söyleyen anne Araç, “Bunun üzerine bizde çadırı kaldırdık. Bu cellat sistemin ölülerimize de acılarımıza da saygısı yok. Bir olmasak var olduğumuz müddetçe bu acıları yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Kaynak: https://www.artigercek.com/oglum-intihar-etmedi-siz-oldurdunuz