Romanya’nın Yeni Yıldızları “Lucian Sanmartean – Lumina” Futbol Okulunda Yetişecek

Romanya'nın 2.Hagi’si kabul edilen milli futbolcusu Lucian Sanmartean ile Lumina Eğitim Kurumlarının ortaklaşa kurduğu “Futbol Okulu”, Romanya Spor Bakanı Marius Dunca, Futbol Federasyon Başkanı Răzvan Burleanu ve spor dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete açıldı.

lumina (1)Lumina Eğitim Kurumları ile Romanya’nın 2.Hagi’si kabul edilen milli futbolcusu Lucian Sanmartean’ın ortaklaşa kurduğu “Futbol Okulu”, Romanya Spor Bakanı Marius Dunca, Futbol Federasyon Başkanı Răzvan Burleanu ve spor dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı törenle açıldı.
Eğitimdeki başarılarıyla adını duyuran Lumina Eğitim Kurumları sporda da çıtayı yükseltti. Basketbol okulundan sonra “Lumina – Lucian Sănmărtean” futbol okulu projesini de hayata geçiren kurum, Romanya’nın gelecekteki futbol yıldızlarını yetiştirecek.

mdinca
 Romanya Gençlik ve Spor Bakanı Marius Dunca

lumina (8)GENÇLİK VE SPOR BAKANI DUNCA: “GENÇLERİMİZİN BU PROJELERE İHTİYACI VAR”
Futbol okulunun açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Marius Dunca, spor adına atılan bu adımın kendisini çok sevindirdiğini belirterek, “Bu okul projesi de gösteriyor ki demek ki olabiliyor. Özel sektör de sporu destekleyebiliyor. Bu nedenle size çok teşekkür ederim. Açılışını yaptığımız “Lucian Sănmărtean-Lumina” Futbol Okulu aynı zamanda güzel bir örnek. Gençlerimize güven vermemiz için toplumun böyle örneklere ihtiyacı var. Lucian Sănmărtean-Lumina futbol okulu bir örnektir. Pratik olarak gösterdiğiniz bu örnek için sizi tebrik ediyorum. Her zaman sizin dostunuz ve destekçiniz olacağım” dedi.
lumina (4)
Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Răzvan Burleanu

FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI BURLEANU: “ÖRNEK BİR PROJE”  
Romanya futbol dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı açılışta konuşan Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Răzvan Burleanu ise yeni futbol okulu için tebrik ve desteklerini dile getirdi.
Burleanu, “Bu kaliteli eğitim kurumlarını yönetenleri tanımaktan çok memnun oldum. Bu mükemmel eğitimi futbol alanında da göstermenizi diliyorum. Bu bir örnektir. ‘Lucian Sănmărtean-Lumina’ futbol okulu örnek bir ortaklıktır. Böyle ortaklıkları başka alanlarda da görmek isteriz.’’ şeklinde temennilerini dile getirdi.
lumina (5)
Sănmărtean: “Yeni nesle yol göstereceğiz”  
Futbol okulu ve yönetimi hakkında bilgiler veren ve Romanya’nın 2. Hagi’si olarak adlandırılan ünlü futbolcu Lucian Sănmărtean ise yaptığı konuşmada yeni neslin elinden tutmak için böyle bir projeye imza attığını belirterek, “Yeni nesillerin yol cizgilerini bulmaları için eğitim ve spor çok önemli. Onlara yol göstereceğiz. Bu okulda da gelecek nesillerimizin bizden daha iyi olmaları için onlara elimden gelen desteği vereceğim.”
lumina (16)
FUTBOLA İLGİSİ OLAN 6 YAŞ ÜSTÜ HERKESE AÇIK
Lucian Sănmărtean –Lumina Futbol Okulu, 6 yaş üstü kız ve erkek bütün futbol sevenlere açık. Okulda eğitimi; alanlarında uzman Spor Fakültesi mezunu, UEFA lisanslı öğretmenler tarafından verilecek. Okulda, sağlıklı ortamda geleceğin futbolcuları için en lumina (6)iyi kondisyon teknikleri ve antrenman dersleri verilecek. Okul öğrencileri yaşlarına göre futbol turnuvalarına katılacak.
MEDYA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) kampüsünde açılışı yapılan ve “Eğitimde mükemmellik – Sporda mükemmellik” sloganı ile hizmete giren futbol okulunun açılışı yoğun ilgi görürken, Romen medyası da okula geniş yer ayırdı.
lumina (3)
lumina (14)
Lumina Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Gürsoy, Gençlik ve Spor Bakanı Marius Dunca (solda) ile Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Răzvan Burleanu’ya (sağda) plaket takdim etti.

lumina (18)
Yeni futbol okulunun kurucusu milli futbolcu Lucian Sanmartean, Romanya Futbol Federasyonu Başkanı Razvan Burleanu’ya (solda) okulun formasını hediye etti.

lumina (12)lumina (10) lumina (2)   lumina (11)
(ROMANYA HABER / BÜKREŞ)