AKP’nin 15 Temmuz’da Ortaya Çıkan Silahlı Milisleri Resmileşti

15 Temmuz sonrası ortaya çıkan silahlı grup HÖH (Halk Özel Harekat), resmileşerek dernek kurdu. 22 ilde şubesi bulunan derneğin merkezi Trabzon’da.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan ve kendilerine Halk Özel Harekatı (HÖH) adını veren silahlı grup dernek kurdu. Tuğba Özer’in İleri Haber’de yer alan haberine göre, Kızılay’ın göbeğinde bir binada bulunan Halk Özel Harekatı tabelası akıllara bu paramiliter güçleri yeniden getirdi.
KİM BU HALK ÖZEL HAREKAT?
Halk Özel Harekatı (HÖH), Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesinde kaydı bulunan resmi bir dernek olarak görülüyor. Derneğin faaliyet alanı ‘düşünce temelli dernekler’, detaylı faaliyet alanı ise ‘sosyo politik alanda faaliyet gösterenler’ olarak tanımlanıyor. Derneğin merkezi ise Trabzon.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurulduğu belirtilen Halk Özel Harekatı Derneği’nin (HÖH) resmi internet sitesinde (https://halkozelharekati.org.tr) hakkında bölümünde yalnızca şu ifadelere yer veriliyor: “Milli birlik ve beraberliğin buluşma noktası olan yerli STK Halk Özel Harekatı, milletimizin gür sesi olmaya ve toplum içerisindeki vatanseverlerin bir çatı altında toplanması için öncülük eden milli bir oluşumdur.”
22 İLDE AKTİF
HÖH’ün Facebook hesabından yapılan bir duyuruda, derneğin Türkiye geneli ve yurt dışında 22 il ve birçok ilçede kurulumunu tamamladığı ifade ediliyor. Derneğe ait sosyal medya hesaplarından Türkiye’deki şubelerden görseller ve yazılı paylaşımlar yapılıyor.
Derneğin kurucusu ve başkanının Fatih Kaya isimli bir kişi olduğu görülüyor. trabzonhnabercisi.com isimli haber sitesinde Kaya’dan, “Türkmen Dağındaki Kayı (IYI) Tim Komutanı ve HÖH’ün kurucusu” olarak bahsediliyor.
BAŞKAN, CİHAD İLAN ETTİ
15 Temmuz Darbe girişiminin ardından başlatılan ‘demokrasi nöbetlerine’ katıldığını belirten Kaya, haber sitesine verdiği röportajda şunları söylüyor:
“Bunun bir cihad olduğunu insanların bilmesi gerekiyor. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan bizlere meydanlarımızı terk etmememizi söyledi. İster bir hafta ister bir sene ister hiç fark etmez, normal yaşantımıza da devam ederek buradaki tüm arkadaşlarımızla birlikte nöbetimize devam ediyoruz. Allah ömür verdiği sürece de devam edeceğiz. Keşke herkes bunun bilincine varabilse. Cihad kolay kolay ilan edilmez.”
Askeri kamuflajlarla poz veren dernek başkanı sözlerini şöyle sürdürüyor: “Devletimizin başı, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlere cihad ilan etti. Bizler bunun farkındayız Rabbime şükürler olsun. Şunu da o gafiller, o hainler şunu iyi bellesin; bize sadece sokaklara inin denildi, bizlere sokaklara inin de sokakları onlardan temizleyin denmeseydi biz şu an sizinle Afrika’da röportaj yapıyor olurduk. Bunun bilincine varmaları lazım. Bizler Elhamdülillah Osmanlı’nın torunlarıyız.”
HÖH YAZILI ARAÇLAR
15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından ‘HÖH-Halk Özel Harekat’ yazan bir araç İstanbul sokaklarında dolaşmaya başlamıştı. Daha önce de İstanbul Ataşehir’de HÖH yazısı ile birlikte bir Osmanlı amblemi ve Türk bayrağı logosunun yer aldığı ticari tipteki bir araç görülmüştü.
CHP’DEN SOYLU’YA SORU ÖNERGESİ
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan söz konusu derneği meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.
Bakan’ın Soylu’ya yönelttiği soruların bazıları şöyle:
1 – Halkın Özel Harekatı (HÖH) adlı derneğin başkanı ve yönetim kurulu kimlerden oluşmaktadır?
2 – Halkın Özel Harekatı Derneği (HÖH) hangi illerde faaliyet göstermektedir? Derneğin kaç üyesi vardır?
3 – Halkın Özel Harekatı Derneği (HÖH) kurucusu ve genel başkanı olduğu ifade edilen Fatih Kaya adlı vatandaşın, Türkmen Dağında TİM Komutanı olduğu doğru mudur?