Türkiye’nin Geldiği Nokta: Akit Tv’den Silahlı Mücadele ve Savaş Çağrısı; Ankara’nın Merkezinde ise Silahlı Milis Güçleri

AKP’ye yakın Akit TV’de yer alan “Gün Başlıyor” programında Kudüs konusunda “silah” çağrısı yapıldı. Akit TV Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen, “Kudüs sorununun çözülmesi maalesef bu andan itibaren liderlerin konuşmalarından, siyasetinden öteye geçmiş, taşmış durumda. Silahlı savaşla, bu aşamadan sonra mücadele tamamen silahlı savaşla mümkün olacaktır” derken, “Artık savaşmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Diğer yandan Türkiye’nin pek çok bölgesinde “Halk Özel Harekatı” adı altında bir yapılanmaya gidiliyor. Ankara’nın göbeği Kızılay’da bir binaya asılan ‘Halk Özel Harekatı’ tabelası “akıllara AKP’nin milis güçleri şehrin göbeğine mi taşındı?” sorusunu getirdi.

Akit Tv Ankara Haber Müdürü Özmen, “Sosyal medya üzerinden klavye kahramanlığı yapmak yerine, tüm Türkiye’de yaşayan Müslümanların, Türkiye genelinde mitinglere katılan milyonlarca vatandaşlarımız, eğer Kudüs sorununun çözülmesini istiyorsa, akın akın Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e gitmek zorundayız, gitmeliyiz” dedi.
Özmen, “Akit TV ekranlarında, tüm Müslüman kardeşlerimizi, tüm izleyenleri hiçbir çekincede bulunmaksızın, korkmaksızın, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya davet ediyorum” ifadelerini kullanırken, İslam ülkelerinin de işbirliği yapması gerektiğini belirtti.
***
         AKP’NİN SİLAHLI MİLİSLERİ DERNEK KURDU

Türkiye’nin pek çok bölgesinde “Halk Özel Harekatı” adı altında bir yapılanmaya gidiliyor. AKP’nin silahlı milis gücü olduğu iddia edilen yapılanma Ankara’nın göbeği Kızılay’da bir binaya  ‘Halk Özel Harekatı’ tabelası asıldı. 15 Temmuz’un ardından AKP tarafından paramiliter güçlerin oluşturulduğu, AKP’lilerin bireysel silahlanmaya gittiği pek çok kez gündeme gelmişti.
İlerihaber.org’un haberine göre, Ankara Kızılay’ın göbeğinde bir binada bulunan Halk Özel Harekatı tabelası akıllara bu paramiliter güçleri yeniden getirdi. Peki kim bu “Halk Özel Harekatı?”
‘RESMİYET’TE DERNEK
Halk Özel Harekatı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesinde kaydı bulunan “resmi” bir dernek olarak görülüyor. Derneğin faaliyet alanı ‘düşünce temelli dernekler’, detaylı faaliyet alanı ise ‘sosyo politik alanda faaliyet gösterenler’ olarak tanımlanıyor. Derneğin Trabzon merkezli bir dernek olduğu belirtiliyor.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurulduğu belirtilen Halk Özel Harekatı Derneği’nin (HÖH) resmi internet sitesinde (https://halkozelharekati.org.tr) hakkında bölümünde yalnızca şu ifadelere yer veriliyor:
“Milli birlik ve beraberliğin buluşma noktası olan yerli STK Halk Özel Harekatı milletimizin gür sesi olmaya ve toplum içerisindeki vatanseverlerin bir çatı altında toplanması için öncülük eden milli bir oluşumdur.”
Sitede dernek ve faaliyetleri hakkında başka bir bilgi bulunmuyor.
22 İLDE AKTİF
HÖH’ün Facebook hesabından yapılan bir duyuruda derneğin Türkiye geneli ve yurt dışında 22 il ve birçok ilçede kurulumunu tamamladığı ifade ediliyor. Derneğe ait sosyal medya hesaplarından Türkiye’nin birçok ilinde derneğin şubelerinin açıldığı da görülüyor.
SURİYE’DE SAVAŞAN BAŞKAN

Derneğin kurucusu ve başkanının Fatih Kaya isimli bir kişi olduğu görülüyor.
trabzonhabercisi.com isimli haber sitesinde Kaya için “Türkmen Dağındaki Kayı (IYI) Tim Komutanı ve HÖH’ün kurucusu” olarak bahsediliyor.
15 Temmuz Darbe girişiminin ardından başlatılan ‘demokrasi nöbetlerine’ katıldığını belirten Kaya haber sitesine verdiği röportajda şunları söylüyor:
“Bunun bir cihad olduğunu insanların bilmesi gerekiyor. Baş komutan Recep Tayyip Erdoğan bizlere meydanlarımızı terk etmememizi söyledi. İster 1 hafta ister 1 sene ister hiç fark etmez normal yaşantımıza da devam ederek buradaki tüm arkadaşlarımızla birlikte nöbetimize devam ediyoruz. Allah ömür verdiği sürecede devam edeceğiz. Keşke herkes bunun bilincine varabilse. Cihad kolay kolay ilan edilmez.”