‘İsrail Terörist Devlet’ Diyen Erdoğan’a Cevap: “Kürt Köylerini Bombalayan, Gazetecileri Hapseden, Ambargoyu Delen Kişiden Ahlak Dersi Alacak Değilim”

AKP Lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “İsrail bir terör devletidir” açıklamasına İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan cevap geldi. “Erdoğan’dan ahlâk dersi alacak değilim” ifadelerini kullanan Netanyahu, “Sayın Erdoğan İsrail’e saldırdı. Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran’ın uluslararası yaptırımları delmesine yardım eden ve Gazze dahil teröristlerin masum insanları öldürmesine yardım eden bir liderden ahlâk dersi alacak değilim” diye konuştu.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısında ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Netanyahu: Erdoğan’dan ahlâk dersi alacak değilim
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması nedeniyle İslam dünyasında protestolar sürerken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu “Filistinliler, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğu gerçeğiyle ne kadar çabuk yüzleşirlerse, barış o kadar çabuk gelir” dedi.
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ahlâk dersi alacak değilim” ifadelerini kullanan Netanyahu, “Sayın Erdoğan İsrail’e saldırdı. Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran’ın uluslararası yaptırımları delmesine yardım eden ve Gazze dahil teröristlerin masum insanları öldürmesine yardım eden bir liderden ahlâk dersi alacak değilim” diye konuştu.
Erdoğan ne demişti?
Erdoğan, partisinin Sivas’taki kongresinde Kongresi’nde yaptığı konuşmada ABD ve İsrail’e sert eleştirilerde bulunmuştu. Haritanın önüne geçerek İsrail’in topraklarını Filistinlilere karşı 1947’den bu yana nasıl genişlettiğini anlatan Erdoğan “İsrail terör devletidir, terör. 14 yaşındaki çocuğu, gözleri bağlı olarak bu teröristler bakın ne halde sürüklüyorlar” demişti. Cumhurbaşkanı, bunları anlatırken salondan gelen “Kudüs bizimdir, bizim kalacak” sloganına “İnşallah” diye karşılık verdi.
Macron: Kararı onaylamıyoruz
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise açıklamasında, İsrail-Filistin sorununun çözümü için iki devletli çözüm gerektiğini vurguladı. Macron İsrail Başbakanı’na, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını onaylamadığını ilettiğini belirtti.
Fransa Cumhurbaşkanı diğer yandan İsrail’in güvenliğine yönelik her türlü tehdidi kınadığını da söyledi