Zarrap’ın Türk Bakanlara Rüşvet Tekniği Romanya’daki Rüşvetçilere Ilham Verdi: Anaf Müdürü Çikolata Kutusundan 1 Milyon Euro Rüşvet Alırken Yakalandı

Erdoğan’ın hayırsever casusu Rıza Zarrap’ın Türkiye’de birçok Bakan, bankacı ve bürokrata çikolata kutusu içerisinde rüşvet verme tekniği Romanya’daki rüşvetçilere de ilham verdi.
Romanya Vergi Dairesi (ANAF) IT departmanı Müdiresi Ancuţa Anda Macovei, çikolata kutusundan 1 milyon Euro rüşvet alırken yakalandı. Macovei’ye ayrıca; Burberry, Chanel, ve Versace gibi ünlü markalı hediyelerin de rüşvet verildiği açıklandı.
Ancuţa Anda Macovei’nin Yolsuzlukla Mücadele Kurumu (DNA) tarafından belgelenen rüşvetler arasında çikolata kutusu içerisinde 1 milyon Euro rüşvet, lüks marka ürünler ve yurt dışında tatil gibi ilginç hediyeler (!)yer alıyor.
Macovei’nin gümrük entegre bilgi ağı sisteminin bakımı için yaklaşık 6 milyon Euroluk bir sözleşme imzalanması karşılğında bu sözleşme tutarının yüzde 25’inin kendisine bırakılması için iki iş adamı ile görüştüğü açıklandı.
Mahkemeye sevk edilen Macovei’nin soruşturma sırasında rüşvet olayını kısmi olarak kabul ettiği, fakat aldığı şeylerin işadamlarının kendisine verilen hediyeler olarak açıkladığı öğrenildi.
Rüşveti veren iş adamların itiraflarına göre ise, ANAF IT müdürü Ancuţa Anda Macovei, ihaleyi yönlendirdiği işadamlarından, içinde toplamda 1 milyon Euro para, Burberry çanta ve alışveriş kartları, bir iPhone, bir Ipad, lüks sigara küllüğü, Longinesmarka kol saati, Samsung marka televiziyon, Chanel marka çizme ve arabası için Dunlop marka lastik aldığı belirtildi.