‘17-25 Aralık Araştırma Komisyonu’ndaki Belgelerin Tamamı Yakıldı’

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan 17-25 Aralık Araştırma Komisyonu’ndaki tüm belgelerin yakıldığını öne sürdü. AKP’li Aziz Babuşçu ise iddiaya karşı çıktı.
CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunduğu ‘Ne Oluyor?’ programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 4 bakanı istifa sürecine götüren 17-25 Aralık operasyonunu araştırmak için Meclis’te kurulan komisyon hakkında “Devlette devamlılık diye bir şey vardır. Bir komisyon oluşturuyorsunuz, komisyon bir çalışma yapıyor, çalışma sonucu bittikten sonra arkadaşlarımıza bilgi verilmiyor. O belgelerin tamamı imha edildi” iddiasında bulundu.

‘REZA İÇİN KAÇ KEZ AMERİKA’YA GİDİLDİ?’
ABD’de Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın sanık, Reza Zarrab’ın tanık olduğu davayla ilgili konuşan Tekin, Türkiye’nin İranlı iş adamından ‘haber alınamadığı’ iddiaları üzerine ABD’ye 2 kez nota verildiğini hatırlattı ve “ABD tarafından askerlerimizin kafasına çuval geçirildiğinde verilmeyen nota, Reza Zarrab için iki kez verildi. Kaç kez Reza için Amerika’ya gidildi?” diye sordu.
‘BİZ DE ZANNEDİYORUZ Kİ F..Ö İÇİN GİDİYORLAR’
Tekin “Sayın Cumhurbaşkanı gitti, Başbakan gitti, bakanlar gitti. Biz de zannediyoruz ki F..Ö için gidiyorlar. Maalesef ABD gazetelerinde de okuduğumuzda, sadece Reza Zarrab için gidip geldiklerini görüyoruz. Reza için niye gidiyorsunuz?” diye devam etti.
BABUŞÇU İDDİAYI REDDETTİ
Aynı programa Tekin’den sonra konuk olan AKP İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu ise bu iddiaya, “Sadece hukuk dışı dinleme raporları imha edildi, diğer belgeler duruyor” diye yanıt verdi.