Erdoğan Dünkü Sözlerinden Döndü Ama Yine Tehdit Etti: “Serbest Piyasa Ekonomisi Var Herkes Yurtdışına Para Çıkarabilir”

Dün yaptığı konuşmada bazı iş adamlarının mal varlıklarını yurtdışına kaçırma girişimleri olduğunu belirten AKP Lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu kişileri vatan hainliği ile suçlamıştı. Bugün Ankara’da konuşan Erdoğan ise bunların tam tersini söyledi. “Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. 1989 yılından beri isteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı vardır, şüphesiz de devam etmektedir”
Erdoğan, “Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılması yönünde bir talimatım söz konusu değildir. F… gibi, PKK gibi terör örgütleriyle ilgili olarak paraları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Benim söylediğim iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemesi gerektiğidir” iddiasında bulundu. Erdoğan, “Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. 1989 yılından beri isteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı vardır, şüphesiz de devam etmektedir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

 
Yine tehdit etti: Ülkesine güvenmeyen iş adamı hiç kusura bakmasın yerli değildir, milli de değildir
“Gittiğimiz yerlerde iş adamlarımızın yatırımlarını gördüğümüzde iftihar ediyoruz. Ülkemizdeki yerli yabancı tüm firmalar küresel finans sistemine entegre olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar. Aksi halde atılacak adımlara önce biz karşı çıkarız. Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılması yönünde bir talimatım söz konusu değildir. Benim söylediğim iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemesi gerektiğidir. İş adamlarımız şu günlerde ülke ekonomisine sahip çıkmayacaksa soruyorum ne zaman sahip çıkacaktır. Şu günlerde ülkesine güvenmeyen iş adamı hiç kusura bakmasın yerli değildir, milli de değildir. Dün Muş’ta yatırım için değil ülkesine güvenmediği için varlıklarını yurt dışına çıkarmaya çalışan bir grup iş adamına hitaben söyledim.”