AKP’li Bakanların Gülen’i Kaçırma Planı Yaptığı Flynn da Itirafçı Oldu: “Fbı’a Yalan Söyledim; Türkiye ile İlgili Suçlamalar Doğru!

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya’nın ABD Büyükelçisi ile olan ilişkisi hakkında FBI’a yalan söylemekle suçlandı. Flynn’in bugün mahkemede suçunu itiraf edeceği bildirilmişti. Mahkemede beklenen açıklama geldi. Flynn itirafçı oldu ve  “FBI’a yalan söyledim.” dedi.
ABC’nin haberine göre ‘FBI’a yalan söyleyerek suç işlediğini’ kabul eden Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı  Flynn mahkemeye çıkarıldı. Flynn, Trump’ın Rusya ile iletişime geçmesi için kendisine talimat verdiğini itiraf etti ve “Rus yetkililerle görüşmemi Trump’ın geçiş dönemi yetkilileri ayarladı” dedi. Flynn, soruşturmayı yürüten ekiple işbirliği yapmasının ailesi ve ABD çıkarına hizmet eden en iyi yol olduğunu söyledi.
Daha önce Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, Flynn’in avukatlarının, Başkan Donald Trump’ın hukuk ekibiyle bilgi paylaşmama kararı aldığını yazmıştı. Flynn hakkında Fethullah Gülen’in kaçırılarak Türkiye hükümetine teslim edilmesi karşılığında oğlu ile birlikte kendisine AKP Hükümeti tarafından milyonlarca dolar teklif yapıldığına yönelik iddialar bulunuyor. Bu konu da savcılık tarafından inceleniyor.
TÜRKİYE İLE İLGİLİ SUÇLAMALARI DA KABUL ETTİ 
ekim-Alptekin-fllyn
Flynn itirafçı olduktan sonra Türkiye’yle ilgili suçlamaları da kabul etti. Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Ekim Alptekin’in sahibi olduğu Hollanda merkezli danışmanlık şirketi Inovo BV de, Flynn’in şirketi Flynn Intel Group ile Ağustos 2016’da üç aylık bir sözleşme imzalamıştı. Sözleşmede, Flynn Intel Group’un Türkiye’nin ABD’li yatırımcılar gözündeki imajını düzeltmek için çalışmalar yapması ve Fethullah Gülen’in faaliyetlerine yönelik araştırmalar yapması öngörülüyordu.
İfadede Flynn resmi belgelerde “Yabancı hükümetlerle ilişkilerdeki diğer yalan beyanlar” başlığı altında bu suçlamaları kabul etti. Flynn, kendisi ve şirketi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nın yararına gerçekleştirilen “Türkiye projesi”ne T.C’nin ne kadar müdahil olduğunu bilmediğinin ve Türkiye projesinin “ABD’li işletmelerin Türkiye’de iş yapmaya olan güvenlerini arttırmaya yönelik olduğunu söylemesinin” yalan olduğunu kabul etti.
Flynn: Gülen aleyhindeki yazı için beni Türk yetkilileri yönlendirdi
Flynn ayrıca The Hill adlı internet sitesinde 8 Kasım 2016’da kaleme aldığı yazının kendi inisiyatifiyle yazıldığı şeklindeki ifadesinin yalan olduğunu ve T.C yetkililerinin bu konuda kendisini yönlendirdiğini itiraf etti.
Öte yandan, Fethullah Gülen’in kaçırılarak Türkiye hükümetine teslim edilmesi karşılığında Flynn ve oğluna milyonlarca dolar teklif edildiğine dair iddiaların da incelendiği bildirilmişti.
ABD BORSALARINDA SERT DÜŞÜŞ YAŞANDI
Bu haber üzerine ABD borsalarında sert düşüş yaşandı. Dow Jones 223, Nasdaq 6777 puan geriledi.
Reuters’a konuşan analist Antoine Bouvet, “Piyasalar Flynn’in ifadesi yüzünden Trump’a suçlama yöneltilme ihtimaline tepki veriyor. İfade doğruysa Trump’ın ekonomik programını uygulama ihtimali de düşer. En iyi ihtimalle bu haber gündemi değiştirdi ve Trump’ın vergi reformu planları arka plana atıldı” dedi.
24 gün görevde kalabildi
ABD Başkanı Donald Trump’ın görevi başlaması sonrası Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığı Michael Flynn, sadece 24 gün sonra istifa etmek zorunda kalmıştı. Michael Flynn’in istifasına, Trump’ın seçim kampanyası sırasında Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmelerin içeriği hakkında Başkan Yardımcısı Mike Pence’i ve diğer bazı yetkilileri yanlış bilgilendirmesi yol açmıştı.
Flynn’in Kislyak ile görüşmesinde ABD’nin Rusya’ya yaptırımlarını ele aldığı ve bunu gizlemeye çalıştığı ortaya çıkmıştı.
Türkiye bağlantısı
Türkiye-ABD İş Konseyi Başkanı Ekim Alptekin’in sahibi olduğu Hollanda merkezli danışmanlık şirketi Inovo BV de, Flynn’in şirketi Flynn Intel Group ile Ağustos 2016’da üç aylık bir sözleşme imzalamıştı.
Sözleşmede, Flynn Intel Group’un Türkiye’nin ABD’li yatırımcılar gözündeki imajını düzeltmek için çalışmalar yapması ve Fethullah Gülen’in faaliyetlerine yönelik araştırmalar yapması öngörülüyordu.
Flynn Intel Group’un ABD Adalet Bakanlığı’na sunduğu belgeye göre, Inovo BV şirkete toplam 530 bin dolar ödedi.
Michael Flynn hakkında soruşturmanın açılmasının nedeni ise şirketinin Inovo BV ile sözleşme imzaladıktan sonra Türkiye adına lobi faaliyetlerinde bulunduğunu Adalet Bakanlığı’na bildirmemiş olması yatıyor.
ABD yasaları gereğince, bir Amerikan vatandaşının, yabancı bir devletin çıkarlarını temsil etmeye başladığı zaman Adalet Bakanlığı’na bildirimde bulunarak, kendisini “yabancı ülke lobicisi” olarak kaydettirmesi gerekiyor.
Flynn Intel Group’un ise kendisini Inovo’nun lobicisi olarak Eylül 2016’da kaydettirmiş olmasına karşın Türkiye ile ilgili herhangi bir bildirim yapmadığı ortaya çıkmıştı.
Ayrıca Fethullah Gülen’in kaçırılarak Türkiye hükümetine teslim edilmesi karşılığında Flynn ve oğluna milyonlarca dolar teklif edildiğine dair iddiaların da incelendiği bildirilmişti.
Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, Flynn ve aynı ismi taşıyan oğlu Michael Flynn’e bu iş için ödenebilecek ücret 15 milyon doları bulabilecekti. Flynn Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya gelmişti.