Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Yurtdışı Para Trafiğini Belgeleriyle Açıkladı: Haysiyetli Adamsan Gereğini Yap!..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “yurt dışına milyonlarca lira kaçırdığını” iddia ettiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İspat et, istifa ederim” çıkışına cevap verdi. Mann Adası’nda kurulan bir off – shore şirkete Erdoğan’ın eniştesi, dünürü, eski özel kalem müdürü ve oğlu tarafından on milyonlarca dolar aktarıldığını belgeleriyle grup toplantısında açıklayan Kılıçdaroğlu, canlı yayında swift kodlarının da yer aldığı dekontlar gösterdi. Erdoğan’a yönelik çağrısında “Haysiyetli bir adamsan gereğini yap” dedi.
Kılıçdaroğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

“İspat edelim. 1 Ağustos 2011 Man Adası Devleti’nde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur. O şirketin kuruluş belgesi bizde. Bu şirket 2 Ağustos itibarıyla birer yönetim kurulu toplantısı yapar. Sıtkı Ayan’dan oluşur. 1 sterlinlik bir şirket. 15 Kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devreder. Sıtkı Ayan kimdir tanıyor musun? Kasım Öztaş’ı tanıyor musun? Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Bu şirkete para gitti. 15-12-2012 tarihinde Ziya İlgen, enişte 2.5 milyon dolar şirkete para gönderiyor. 15-12-2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 26-12-2011 Ziya İlgen 1.250 bin dolar. Mustafa Erdoğan, 1.250 bin dolar para gönderiyor. 27-12-2011 Osman Ketenci, dünür, 1.250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan 1.250 bin. Eski Özel kalem müdürü bu. Ahmet Burak Erdoğan, 1.450 bin dolar. Ahmet Burak Erdoğan, 2.300 bin dolar. Diyecekler ki bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek? Yurt dışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsi swift mesajları elimizde.
Bankaların dekontu lazım dedin? Parayı gönderdiğin dekontlar. Diyecekler ki bu belgeler sahtedir. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Yurt dışına göndermişler o şirketlerin de kayıtlarında var. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın.
“Ben bu milletin evladıyım”
Konya Ereğli’de 40 günlük bebek zatürreden öldü. Aralık ayında camı kırıktı. O bebeğin hakkını savunmak için ben bunları soruyorum. Samsun’da 2.5 aylık Kübra bebek açlıktan öldü. Ben Kübra bebeğin hakkını savunmak için bu soruları soruyorum. Başka adalarda şirket kurduracaksın, Türkiye’den para göndereceksin. Sonra Kayseri’den çıkacaksın, dolarları bozdurun biz yerliyiz, milliyiz. Sen ne yerlisin, ne millisin. Sen gayri millisin. Bütün AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Benim bir hatam varsa söyleyin alınmam ama yılları yılı size ahkam keser, doları bozdurun der, kendisi alır çocukları ile yurt dışına giderler. İspat ettim söyle bakayım alçak kim? Kadın, musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödeyecek. Kamyon şoförlerini dinledin mi gözünü sevdiğim Erdoğan. Mazottan alınan vergiyi biliyor musun sen? Senin çocukların dünürün parayı dışlarıya götürecek Kılıçdaroğlu ağzına bant çekecek. Ben bunu yapmam. Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır. Umarım sayın Erdoğan’ın yanında doktoru vardır. Sinirlerine hakim oluyordur umarım. Sevgili Erdoğan sen Türkiye’yi felakete sürüklüyorsun. Ben senin bildiğin susan, 2 tane koltuk verdik oturur sesini keser diyen adam değilim. Ben bu milletin evladıyım.”

Man Adası’ndaki şirkete yapılan para transferleri

 
“Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli?”
CHP lideri Kılıçdaroğlu, önce 17 Kasım’da, cevap alamayacınca 4 gün sonra grup toplantısında Erdoğan’a sorduğu, “Sevgili Erdoğan, eski özel kalem müdürünün yurtdışında vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun, bunun cevabını bekliyorum. Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli. Çıkacağız milletin önüne” demişti.
Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarının adının, “Paradise Papers” olarak adlandırılan belgelerde yer aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Vergi vermemek için vergi cennetlerinde şirketler kuruyorlar. Binali Bey, ‘araştırılsın’ dedi. Önerge verdik. Anında reddedildi” dedi.
***
Man Adası ile imzalanan ‘vergi bilgi paylaşımı’ anlaşması 5 yıl sümen altı edilmiş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Man Adasıyla Türkiye arasında imzalanan anlaşmayı TBMM gündemine taşıdı. Erdoğdu, Kılıçdaroğlu’nun bugün açıkladığı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının para transferleriyle gündeme gelen Man Adası ile yapılan “Vergi Konularında Bilgi Paylaşımı Anlaşması”nın TBMM’de 5 yıl sümen altı edildiğini ifade etti.
Anlaşmanın geç yürürlüğe konulmasına ilişkin olarak, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın cevaplaması istemiyle 16 Kasım’da TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Erdoğdu, önergede, “Anlaşmanın geç yürürlüğe girmesinin amacı, AKP’lilerin yakınların vergi cennetlerindeki mali operasyonlarının incelenmesini geciktirmek midir” diye sormuştu.
Erdoğdu yaptığı açıklamada, Man adası ile “Türkiye Cumhuriyeti ile Man Adası Hükümeti Arasında Vergi Konularında Bilgi Değişim Anlaşması”nın 20 Eylül 2012’de Londra’da imzalandığını hatırlatarak, Man adasının kendi iç hukukunda anlaşmayı 6 Aralık 2012’de onayladığını, anlaşmanın tam olarak yürürlüğe girmesi için Anayasa gereği TBMM tarafından da onaylanması gerektiğini bildirdi.
“Bu anlaşma ile vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve zarar verici vergi rekabeti ile mücadele edilmesi hedeflenmişti” diyen Erdoğdu, anlaşmanın 24 Aralık 2012’de TBMM Başkanlığı’na sunulduğunu, 13 Şubat 2013’de de TBMM Dışişleri Komisyonu’nda görüşüldüğünü söyledi. Erdoğdu, anlaşmanın TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kanunlaşmasının ise ancak 4 yıl sonra 8 Mart 2017’de gerçekleşmesi üzerine TBMM Başkanlığı’na Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini kaydetti.
***
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan: Kılıçdaroğlu resmi işlemi belge diye sundu, istifa etmeli

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Man Adası’nda kurulan bir off-shore şirkete Erdoğan’ın eniştesi, dünürü, eski özel kalem müdürü ve oğlu tarafından on milyonlarca dolar aktarıldığına ilişkin paylaştığı belgeleri değerlendirdi. A Haber’e konuşan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Biz bu iddiayı zaten ciddiye almamıştık. Az önce izledik Kılıçdaroğlu’nu. Bütün iddiaları yalan. Açıkladığı belgeler ticaret kaynaklı. İddialar çöktü, resmi işlemi belge diye sundu. Kılıçdaroğlu, istifa etmeli” dedi.
***
Erdoğan’ın avukatından Kılıçdaroğlu açıklaması
AKP Lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, “Kılıçdaroğlu tarafından müvekkillerim hakkında ileri sürülen iddiaların tamamı yalan, gösterdiği kağıtların da tamamı sahtedir. Kılıçdaroğlu, söz konusu kağıtları mesai bitimine kadar derhal bir Cumhuriyet savcılığına vermeli ve suç duyurusunda bulunmalıdır” dedi.