“Zarrab Suçu Kabul Etti, Tanık Olarak Mahkemeye Getirilecek”

ABD’de devam eden davada savcı Reza Zarrab’ın suçunu kabul ettiğini ve Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’ya karşı tanıklık yapmak üzere yarın mahkemeye getirileceği belirtildi. Diğer yandan Atilla’nın duruşması için seçilen 12 asil üye 6 kadın 6 erkekten oluşuyor. Atilla’nın duruşmasının 11 Aralık’a ertelenmesi talebi reddedildi.

Bloomberg: Reza Zarrab ABD hükümeti adına tanıklık yapacak

ABD’de devam eden davada tanık olacağı kesinleşen Reza Zarrab’la ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BBC’nin haberine göre ise ABD merkezli haber ajansı Bloomberg, Reza Zarrab’ın New York’ta görülen davada ABD hükümeti adına tanıklık yapacağını yazdı.
Haberde davanın tutuklu sanığı eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatı Robert Fettweis’ın görüşüne de yer veriliyor. Fettweis, “Zarrab, ABD hükümetinin en önemli tanığı olacak” diyor.
Zarrab yarın mahkemeye çıkacak
Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, İran’a yönelik ambargoyu delme ve kara para aklama suçlamasıyla ABD’de başlayan davada Zarrab tanık olarak Çarşamba günkü duruşmada ifade vereceği açıklandı. AKP’nin sözcüsü Mahir Ünal, Zarrab’ın tanıklık edeceğinin öğrenildiği dakikalarda gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu tiyatroyu sahneleyenleri biliyoruz. Bu oyunu tanımıyoruz” diye konuştu.
***
New York Times, Zarrab davasına dair gelişmeleri Türkçe olarak attığı tweet ile duyurdu.