17 Bin Öğrenci, Lumina Okullarının Düzenlediği Sınavda Yarıştı

Lumina okullarının bu yıl 21’incisini düzenlediği matematik sınavına ülkenin 42 vilayetinden 17 bini aşkın öğrenci katıldı. İlk ve ortaokul çağındaki öğrenciler hem matematik yeteneklerini test etti, hem de vaad edilen ödülleri almak için ter döktü.

luminaMath (2)

23 yıllık köklü geçmişe sahip Lumina okullarının ülke çapında organize ettiği LuminaMath matematik sınavı, bu yıl da yoğun katılıma sahne oldu. İki etaplı düzenlenen yarışmanın internet ortamında yapılan ilk turuna 42 bin kişi katıldı. İkinci tura kalan 17 bin 268 öğrenci için, geçtiğimiz hafta sonu 42 vilayette 56 sınav merkezi oluşturuldu.

luminaMath (3)

Bilgi seviyelerine göre gruplanan ilkokul üçüncü sınıftan sekizinci sınıfa kadar öğrenciler, test usulü hazırlanan 80 soruyu çözmek için iki saat boyunca ter döktü.

luminaMath (1)

Öğrenciler sınıfta ter dökerken veliler, okul bahçesinde heyecana ortak oldu. Sınav çıkışında öğrenciler izlenimlerini velileriyle paylaştı.

Taşrada il milli eğitim müdürlükleriyle işbirliği sonucu devlet okullarının ev sahipliği yaptığı sınavda 800’e yakın öğretmen ve gözetmen görev üstlendi.

luminaMath (5)

21 yıldır düzenlenen LuminaMath yarışması, meraklılarının ülke ve bölgesel çapta matematik seviyesini test edebildiği yegane sınav özelliğini taşıyor. Kategorilerinde dereceye giren öğrenciler, yazın düzenlenecek matematik kamplarına ücretsiz katılma hakkı elde ediyor. Lumina okullarından burs ya da indirimli eğitim hakkı elde etmek için, LuminaMath sonuçları temel kıstaslar arasında sayılıyor.