125 Bin Kişinin Gezdiği Bükreş Uluslararası Kitap Fuarında Zaman Standına Yoğun Ilgi

Uluslararası Kitap Fuarını (Târgul Internaţional Gaudeamus), 5 gün boyunca yaklaşık 125 bin kişi ziyaret etti.

Bükreş’teki Romexpo Fuar Merkezi, ülkenin en büyük kitap organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Bu sene 24.’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kitap Fuarını (Târgul Internaţional Gaudeamus), 5 gün boyunca yaklaşık 125 bin kişi ziyaret etti.  Furda en çok dikkat çeken standların başında da Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketini tanıtan kitapların yer aldığı Zaman Romania gazetemizin yer aldığı bölüm oldu.

22- 26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ve “En çok kitap okunan fuar” sloganı ile düzenlenen ülkenin en önemli kültür organizasyonları arasında yer alan Gaudeamus’a 300 yayınevi katıldı. Fuar süresince 800’ün üzerinde aktivite düzenlenirken, ünlü yazarlar okurları ile sohbet etme, kitaplarını imzalama imkanı buldu.
Radio Romania’nın organize ettiği kitap fuarına Kültür Bakanlığı ve birçok resmi ve özel kurum – kuruluş da destek verdi.
Bu seneki Târgul Internaţional Gaudeamus’un onur konuğu ise Avrupa Komisyonu Temsilcisi, yazar ve kültür adamı Matei Vișniec oldu. Fuarın kapanış konuşmasını da Vișniec yaptı.
humanitas
EN İYİ YAYINEVLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Fuarın son günü gerçekleştirilen seçimde ise en iyi yayınevi olarak Humanitas, İkinciliği Nemira ile RAO paylaşırken üçüncülük ise Polirom yayınevine verildi.

Zaman (7)
Gazetemiz standı her kesimden binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Resimde, Braşov’un yerel yetkilileri de  geleneksel kıyafetleri ile standımızı ziyaret ettiler. 

ZAMAN STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
Fuarda Türkiye ile ilgili yer alan tek yayınevi ise gazetemiz Zaman Romania’nın standı oldu.  Standımızda, Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında Romence yayınlanan çok sayıda eser yer aldı.
Zaman (2)
Ayrıca Erdoğan’ın darbe tiyatrosunun gerçek yüzü, Türk ve uluslararası uzman isimlerin kaleme aldığı “Türkiye’de ne oldu?” başlığıyla yayınlanan Romence Fountain dergisi de büyük ilgi gördü.
Zaman (9)
Eski bakanlardan Ion Bratianu da Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’yi merak edip standımızı ziyaret edenler arasındaydı.

Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet hareketini merak eden Romen okurlar standımızdaki kitap ve eserlerden satın alarak Hizmet gönüllüleri ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade ettiler.
Çavuşesku dönemindeki zulümleri yaşayan Romen vatandaşları Hizmet hareketi mensuplarının yaşadığı zulüm ve baskılar karşısında hemen empati kurarken, Türkiye’deki gelişmeleri ve çoluk çocuk, kadın demeden Hizmete yönelik cadı avını “Çavuşesku ve Stalin dönemine benzettiler.
Zaman (3)
Çok sayıda Romen gazeteci ve yazar meslektaşlarımız gazetemiz standını ziyaret etti.

Ziyaretçiler bir an önce baskı ve zulmün son bulması dileğinde bulundular. Bir hanım ziyaretçi Ege’de hayatını kaybeden Maden ailesinin trajedisini Zaman’da okuyunca gözyaşlarını tutamadı.
5 gün boyunca standımızı gezen binlerce ziyaretçi, Türkiye’yi çok sevdiklerini ancak Erdoğan’ın despot yönetiminin ülkeyi tanınamaz hale getirdiğini üzüntüyle izlediklerini ifade ettiler.
Zaman (8)
Romanya Profesyonel Gazeteciler Birliği Başkanı Doru Dinu Glăvan da (solda) gazetemizle dayanışma amacıyla standımızı ziyaret ederek Hizmet Hareketi ile ilgili kitapları inceledi.

Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan standımıza eski bakanlardan Ion Bratianu, Romanya Profesyonel Gazeteciler Birliği Başkanı Doru Dinu Glăvan, Uluslararası Radio Romania Müdürü Eugen Cojocaru, Yazar Dumitru  Balan ve Şair Marian İlie, ziyaret eden ünlü isimlerden sadece birkaçıydı.
Zaman (5)