Öğretmenler Gününde Iki Sahipsiz Öğretmen Cenazesi..

CEVHERİ GÜVEN

Bundan tam 23 gün önce Ege sularına açılan Hüseyin Maden ve Nur Maden de öğretmendiler. 675 sayılı KHK ile mesleklerinden ihraç edilen iki öğretmen…
Birkaç gün önce biri erkek ve iki çocuk cesedi Midilli sahiline vurduğunda kamuoyu öğrendi Hüseyin Maden’in hikayesini. Oysa Yunanistan’daki Türkiyeli mülteciler onları aramaktaydı günlerdir. Bir umutla… Belki sahil güvenliğe yakalanmışlardır, küçük bir kampta tutuluyorlardır diye…

Öğretmenler gününde bir demet çiçekle Hüseyin öğretmenin gurbet ellerdeki mezarını ziyaret etmeyi başaramadık. Belki aynı sularda can veren oğlu sarıldığı çiçeklerden bir demet uzatmıştır öğretmen babasına…

8 yaşlarında bir erkek, 12 yaşlarında bir kız çocuğu ve bir erkek cesediydi sahile vuran.. Yine de yakıştıramadı kimse, belki de başkalarıydı. Yunanistan gazeteleri erkek cesedinin üzerinden Hüseyin Maden kimliğinin çıktığını yazınca tüm umutlar tükendi.
Ege hala vermedi anne ve ortanca çocuğu geri… Arayan var mıdır denizde? O da meçhul.. Diktatörler yüzünden denizlere dökülen onbinlerce mülteciden birkaçı onlar. Hangi sahil güvenlik botunun yakıt harcamasına değer ki?
Sahipsiz iki öğretmen ve çocukları… KHK kıyımıyla binlercesi bu halde.. Ve biz öğretmenler günü kutlayalım…
Hüseyin-Maden-KHK

Yüzlerce Türkiyeli mülteci tanıdım Türkiye’nin OHAL’i ilan edileli beri. Neredeyse tamamı öğretmen.
Bir rejim özellikle öğretmenlerine neden bu kadar düşman olur?
Cevabı Türkiye’yi ele geçiren cehalette gizli sanırım.
Yunanistan’daki Türkiyeli mülteciler günlerdir Maden ailesinin cenazelerini arıyor. Öğrendik ki cenazeler tuzlu sudan çıktığında deforme haldeymiş. Prosedüre göre DNA örnekleri alınmış sonra da defnedilmişler.
Mezarları başında bir cenaze namazı kılmak için bir çalışma başladı bu haber üzerine. Bunun önünde de bin bir engel.
Aynı soy isimden başkasına bilgi vermiyor resmi makamlar.
Türkiye’de kalan ailesi AKP’li. Kendilerinin başına bir iş gelir diye Yunanistan’a gelip cenazelerin akıbetini takip etmekten bile korkar haldeler.
Sanırım Esad Rejimi’nden kaçarken boğulanların yakınları dahi Esad rejiminden bu kadar korkmuyorlardır. Türkiye’deki durumu anlamak açısından çarpıcı bir örnek bu.
Günün sonunda Yunanistanlı insan hakları savunucuları, Yunanistanlı gazeteci dostlar, Türkiyeli mülteciler cenazelerin defnedildiği yeri bulmak, Ege’deki anne ve kızının bulunabilmesini sağlamak için çırpınıp duruyoruz.
Öğretmenler gününde bir demet çiçekle Hüseyin öğretmenin gurbet ellerdeki mezarını ziyaret etmeyi başaramadık. Bu utançla öğretmenler gününde Hüseyin ve Nur öğretmenin hatırasının önünde af diliyorum.
Oğlu sarıldığı çiçeklerden bir demet uzatmıştır belki öğretmen babasına.
Hepimizin utancının yerine.

Kaynak: http://www.kronos.news/tr/ogretmenler-gununde-iki-sahipsiz-ogretmen-cenazesi/