Kıyıya Vuran İnsanlık: Demokrasi ve Hukuk Yokluğundan Kaçarken İnsanlar Ölüyor; Vebal Kime Ait?”

Türkiye’de OHAL döneminde çıkarılan KHK ile eşiyle birlikte mesleğinden ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan Fizik öğretmeni Hüseyin Maden ve ailesinin Ege Denizi’nde hayatını kaybetmesi tepkiye neden oldu. #Kıyıyavuraninsanlık hashtagi ile sosyla medyada gündeme getirilen dram birçok kişi tarafından da twetle paylaşıldı.
İNSANLAR ÜLKEDEN KAÇARKEN ÖLÜYOR, VEBAL KİME AİT!

Eski Mazlumder Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Ege denizinde bir basit botla kaçarken denizde boğulmuşlar. İnsanlar demokrasi ve hukuk yokluğundan ülkeden kaçarken ölüyorlar. Vebal kime ait?” diye sordu. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, “OHAL ve KHK’larla Türkiye’yi yaşanılacak ülkeden kaçılacak ülke haline getirdiler. Egede boğulan “Maden” ailesinin 5 ferdi T.C yurttaşıydı!” dedi.

MERHAMETİ OLMAYANIN İMANI OLMAZ!
Diyarbakır Eski Milletvekili Abdülbaki Erdoğmuş, Ege’de daha önce Aylan bebeğin boğulma fotoğraflarıyla Maden ailesinin çocuklarının fotoğrafını paylaşarak, “Merhameti olmayanın imanı olmaz!” diye yazdı.
ÇOCUKLAR DEVLETİN VE TÜM TOPLUMUN SORUMLULUĞUNDA
Avukat Erdal Doğan ise “Çocuklar yalnız ailelerin değil devletin/devletlerin ve tüm toplumun/toplumların sorumluluğundadır. Çocukların, sıfatları, kariyerleri, ideolojileri, para hırsları yoktur ve her “umuda yolculukta” ölen çocuk herkesin utancıdır.” ifadesini kullandı.
Sanatçı Ferhat Tunç ise, “Gülen Cemaati üyesi diye KHK’la ihraç edilen Fizik öğretmeni Hüseyin Maden ve sınıf öğretmeni eşi Nur Maden, üç çocuklarıyla birlikte Midilli’ye botla geçerken boğulmuşlar. Çocukların cesedi Midilli Adası’nın Lesvos Plajı’na vurmuş.” dedi.
ÇOCUKLARIN CANSIZ BEDENLERİ O SOĞUK SULARDA OLMAMALIYDI
Gazeteci Nevzat Çiçek, “Beş kişilik aile Yunanistan’a geçmek isterken denizde çocukları ile boğulmuş.Aile Neye inanırsa inansın o çocukların cansız bedenleri o soğuk sularda olmamalıydı…Allah rahmet eylesin…Allah vicdanlı ve adaletli davranmayı bizden almasın Kimseyi de evlat acısı ile sınamasın” paylaşımında bulundu
İşte o paylaşımlardan bazıları;