‘Kimse Benden Nuriye ile Semih İçin Sempati Beklemesin’ Diyen Feyzioğlu’na Semih Özakça’dan Cevap: Biliyor Ki, Sempati Duyarsa Tutuklanır

RS FM’de Yavuz Oğhan’ın programına konuk olan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için söylediği “Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin” ifadesine Semih Özakça’dan cevap geldi.
Twitter hesabından açıklama yapan Semih Özakça, ”Biliyor ki, sempati duyarsa tutuklanır; empati kurarsa iktidara yaranamaz. Biz halkın içinde, halkın evladıyız; Feyzioğlu’na, sen kimsin! demek gerekir. Böyle bir beklenti var mı bilmiyorum ama Feyzioğlu’nu baba ilan edecek bir sempati içinde olmamızı kimse beklemesin.” dedi.

Programda Feyzioğlu, kendisine yönelik mazlumları savunmuyor ifadelerine cevap vermek yerine zulme uğrayanları eleştirdi.
‘Kimse benden Nuriye ile Semih için sempati beklemesin’
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi yapmasına da değinen Feyzioğlu, devletin açlık grevindeki kişilere müdahale etme yükümlülüğü olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü var.” Feyzioğlu, sözlerine “Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin” diye devam etti.
Feyzioğlu’na göre, Cematin aklanma hakkı bile yok: ‘Bu şerefsizler aklanırsa bize gün yüzü göstermezler’
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başlatılan cadı avını değerlendiren Feyzioğlu, Cemaatle geçmişten beri mücadele ettiğini hatırlattı. 668 bebek, 17 bin kadın, yaşlı, hasta demeden insanlara zulmedilmesini görmezden gelen Feyzioğlu, tuhaf ifadeler kullandı: “Bu şerefsizler, bu hainler aklanacak olursa, vallahi billahi bizlere gün yüzü göstermezler.”
‘Turgut Kazan’ı iyi tanırım…’
Feyzioğlu, son dönemde çok sayıda avukatın tutuklanmasına tepki göstermemesi hakkında da konuştu. İstanbul Barosu eski başkanı Turgut Kazan’ın “Her gün atılan tweetleri okuduğumuz zaman, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın başka alemlerde yaşadığını görüyoruz. O başka âlemlerde yaşarken, avukatların özgürlüğü kalmıyor.” sözlerine değinen Feyzioğlu, “Turgut beyi, açıklamalarının yaklaşan baro seçimleri nedeniyle olduğunu bilecek kadar iyi tanırım” dedi ve ekledi: “Bizi ‘avukatları savunmuyor’ diye eleştiren kişiler, gayrı ciddi kişiler, baro seçimleri geldiği için pozisyon alıyorlar.”