Erdoğan Rejiminin Polisleri Annesine ‘Yaşına Girsin, Tutuklanacaksın’ Demişlerdi; Saliha Bebek Cezaevi ile Tanıştı

Yaklaşık 10 ay önce 2 aylık bebeği ile gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan öğretmen Emine Toraman, duruşmasına gittiği Yalova’daki mahkemesinde tutuklandı. Yaşını dolduran Saliha Bebek ise nezaretten sonra cezaevi ile de tanıştı. Emine öğretmen Gebze Kapalı Kadın Cezaevine gönderildi. 10 ay önce serbest bırakıldıklarında ise Emine Öğretmene, Erdoğan rejiminin polisleri aynen şu cümleri saft etmiş: “Çocuğuna dua et, bırakıldın. Çocuğunun yaşı dolunca tutuklanacaksın.” Saliha Bebeğin tutuklanmasıyla cezaevlerindeki 668 bebek sayısı da arttı.
10 ay önce bebebeği ile gözaltına alınıp savcılık sorgusu sonrasında imza karşılığı şartlı serbest bırakılan Emine Toraman, önceki gün Yalova Adliyesi’ndeki mahkemesinde bir yaşındaki çocuğu ile birlikte tutuklandı. 14 aydır eşi cezaevinde olduğu için zor günler geçiren Emine öğretmen, Saliha bebek ile birlikte 6 yaşındaki diğer kızıyla ayakta kalmaya çalışıyordu. Bursa’dan Kocaeli’ne eşini ziyarete gidiyordu.

Hakkında KHK ile kapatılan özel okulda öğrentmenlik yapması ve hiç kullanmadığı Bylock suçlaması bulunan Emine Öğretmene geçen sene serbest bırakıldıktan sonra polis,  “Çocuğuna dua et, bırakıldın. Çocuğunun yaşı dolunca tutuklanacaksın” şeklinde tehditte bulunmuş.