Türk Müzisyen Grammy’e Aday..

ABD’de yaşayan Türk müzisyen Burak Beşir 60. Grammy Müzik ödüllerine aday oldu.

Besteci ve flüt sanatçısı Burak Beşir, “PASSION“ adlı albümüyle bu yıl 60. kez düzenlenecek olan Grammy Müzik ödüllerinde “En İyi Klasik Müzik Enstrümantal Solo” kategorisinde yarışacak.
Amerikan plak şirketi Albany Records tarafından Haziran 2017’de Amerika’da piyasaya sürülen “Passion” albümü, Burak Beşir’in beste ve aranjelerinin yanı sıra flüt repertuvarının önemli eserlerini de içeriyor. Albüm romantik tangolar, opera düzenlemeleri ile zengin bir repertuardan oluşuyor. Albümde, Hollywood filmlerinde yedi yüzden fazla filmin flüt sololarını çalan, Colburn Konservatuarı ve Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde flüt profesörü, Amerikalı flüt sanatçısı Jim Walker sanatçıya eşlik etti.
Burak Beşir’in üç bolümden oluşan ve iki flüt için uyarladığı “Sound From Anatolia” bestesi batılı dinleyicileri Türk ve Anadolu müziğinin zengin tınılarıyla tanıştırıyor.

Burak Beşir Kimdir?
86. Oskar ödül töreninde Akademi Orkestrasında yer alan sanatçı, burada John Williams, Alexandra Desplat gibi Oskar ödüllü bestecilerle çalıştı. 2008’de Berklee College of Music’te kazandığı bursla, Borusan Filarmoni ve İstanbul Devlet Opera ve Balesindeki pozisyonundan ayrılan ve Amerika’ya yerleşen sanatçı Berklee College of Music’te Çağdaş Bestecilik ve Prodüksiyon eğitimi alarak, Flut Solist ve Orkestra kariyerinin yan ısıra, film müzikleri besteciliği yaptı. Hacettepe Devlet Konservatuari flüt bolumu mezunu olan Burak Beşir, ardından İskoç Kraliyet Akademisinde solistlik üzerine yüksek lisansını tamamladı. Sanatçının Avrupa’da basılmış flüt orkestrası için yaptığı aranjeler bulunuyor.