Lumina Öğrencisinden Büyük Başarı: Sat Sınavından Tam Puan Aldı

Ulusal ve uluslararası pek çok olimpiyat başarısı bulunan Andreas Casapu'yu sınava matematik öğretmeni Serdar Aslantaş (solda) hazırlamış.

Lumina Eğitim Kurumlarına bağlı Köstence Uluslararası Bilgisayar Lisesi (ICHC) son sınıfında eğitim gören Andreas Casapu, Amerika Lise bitirme sınavı (SAT) fizik ve Matematikte en yüksek 800 puan alarak önemli bir başarıya imza attı. Bütün soruları doğru cevaplandıran Casapu, eğitimini ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) bilgisayar bilimleri üzerine sürdürmek istediğini belirtti.
Ulusal ve uluslararası pek çok olimpiyat başarısı bulunan Casapu’yu sınava matematik öğretmeni Serdar Aslantaş hazırlamış.
casapu
SAT sınavında soru çözme süresinin çok az olduğunu, bu nedenle özellikle matematik alıştırmalarının 1 dakika içerisinde cevaplandırılması gerektiğini vurgulayan ICHC 12. sınıf öğrencisi Andreas Casapu, “Sınavda matematik sorularını cevaplandırma becerisi çok önemli. Okuldaki eğitimimin ve Matematik öğretmenimin hazırlanmamda önemli desteğini gördüm” dedi.
SAT SINAVI NEDİR?
SAT (Scholastic Aptitude Test) Amerika’daki yüksekokul ve üniversitelere girişte hem Amerikan vatandaşları hem de yabancı uyruklu öğrenciler tarafından tercih edilen ve uluslararası geçerliliği olan bir sınavdır. İngilizce uygulanan SAT, Harvard, Yale gibi saygın üniversiteler ile ABD ve Avrupa’daki 3200 üniversitede eğitim görmek için girilmesi gereken bir sınav.