Erdoğan’ın İstifasını İstediği Balıkesir Belediye Başkanı Görevi ‘Ağlayarak’ Bıraktı: “Ailem Tehdit Edildi; Üzgünüm, Kırgınım”

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın istifa ettirdiği Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur açıklama yaptı. Edip Uğur, Belediye Başkanlığı’ndan istifa etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Uğur, “Üzgünüm, kırgınım” dedi. Uğur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul, Ankara, Bursa, Niğde ve Nevşehir’den sonra istifasını beklediği 6’ncı belediye başkanıydı.
AKP’de istifası beklenen belediye başkanları arasında yer alan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Kongre Merkezi’nde istifa kararını açıkladı.
AKP’den de istifa etti
Uğur ayrıca, kurulduğu 2002 yılından bu yana içerisinde bulunduğu AKP ile de yola devam edemeyeceğini belirtti. Açıklaması sırasında gözyaşlarını tutamayan Uğur, sözlerine şöyle devam etti: “Yolsuzluğumuz yok, hırsızlığımız yok, F… bağlantımız yok. Buna rağmen müdahaleler var. Bu katlanılabilir bir durum olmanın dışına çıktı. Bu nedenle AK Parti’de görev yapmam imkânsız hâle geldi.”
Ahmet Edip Uğur’un konuşmasının öne çıkan bölümü şöyle:
Aileme, evime ulaşan tehditler var
“Kendi adıma şunu söylemeliyim. Yolsuzluğunuz yok, F… bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti’de siyaset yapma imkanımız ortadan kalkmıştır. Külli iradeye teslim olarak cüzi irademle milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. Vicdan rahatlığı ile bu kararı almış buluyorum. Hepinize, bütün hemşehrilerime, uzun mesai yıllarımda bana destek olan aileme teşekkür ediyorum.”