Tutuklu Gazeteciler İçin ‘Korkma Haykır Özgür Basın Haktır’ Diyerek Yürüdüler

İstanbul Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda bir araya gelen siyasiler, aydınlar ile gazeteciler, tutuklu 196 gazetecinin serbest bırakılması için ‘Gazetecilere Özgürlük’ pankartı ile yürüyüş yaptı.
Eyleme aralarında CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Onursal Adıgüzel, HDP Grupbaşkanvekili ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun yanı sıra gazeteciler tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi ile tutuklu gazetecilerin aileleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşün ardından Boğa Heykeli Meydanı’na gelen grup burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına Gülşah Karadağ okudu.
Tutuklu gazetecilere yönelik ‘Özgürlük’ ve ‘adalet’ için buluşulduğunun ve yüründüğünün vurgulandığı açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: “İyi ki buradayız ve iyi ki yan yanayız. Eminiz attığımız her adım, düşüncelerinden ötürü tutsak edilen arkadaşlarımızın bedenlerine derman, sabırlarına destek, iradelerine perçin olacak. Onlarca gazeteci tutsak oldukça hiç birimiz özgür olamayacağız. Gazetecilerin tutsak edilmesi, gerçeğin gizlenmesi ve yalanların ortaya çıkmaması içindir. Hakkın, hukukun, adaletin ayaklar altına alınıp çiğnenmesi içindir”
Basın açıklamasının ardından eylemciler, tutuklu gazetecilerler dayanışma adına birbirlerine sarılarak etkinliğe son erdirdi.