Havuzdan Yalan Haberde Son Nokta: Hayvan Terbiyecisini Putin’ın Danışmanı Yaptılar, Röportaj Gerçekleştirdiler

A Haber, Rus ‘hayvan terbiyecisi’ olan ve sirklerden çalışan Edgard Zapashny (Edgard Zapaşnim) ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Özel Danışmanı olduğunu söyleyerek röportaj yaptı. A Haber, Zapashny’e Türkiye-Rusya ilişkilerini, iki ülke arasındaki staratejik işbirliğini, S-400 anlaşmasını ve ABD’nin bu konudaki tavrını sordu.
Oysa Zapashny, aslında bir oyuncu ve sirklerde gösteri düzenliyor.
EDGARD ZAPASHNY (EDGARD ZAPAŞNİM) KİMDİR?
Yalta’da 11 Haziran 1976 doğan Edgard Zapashny, Rusya’da hayvan terbiyecisi olarak sirklerde çalışıyor. Halen yoğun katılım yaşanan sirk gösterileri sebebiyle halkın sevdiği isimlerden biri olan Zapashny’ı geniş kitlelere tanıtan ise “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasına aktılması oldu. Zapashny, iki kere katıldığı programda ilkinde 200 bin ikincisinde 100 bin ruble kazanmıştı. Halen sirk gösterilerine katılan ünlü oyuncu, gösterilerinin çoğusunu kardeşi Askold Zapashny ile gerçekleştiriyor.

PUTİN İLE FOTOĞRAFI
Rusya Federasyonu’nda ‘halkın sanatçısı’ olarak adlandırılan Rus “hayvan terbiyecisi” Edgard Zapashny, 21 Mayıs 2017’de ödül töreni kapsamında Kremlin Sarayı’nın Catherine salonunda Başkan Vladimir Putin’in elinden ödül alıyor.