Kemal Kılıçdaroğlu: Hükümetin Darbeden Haberi Vardı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Hükümeti’nni darbeden haberinin olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hükümetin darbeden haberi vardı. Kim diyebilirdi yoktu diye? Bu olayın dünya kadar karanlık noktası var.” dedi.
CNN Türk’te ‘Gece Görüşü’ adlı programa katılan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı.
Kılıçdaroğlu, ABD’de yargılanana Rıza Zarrab için de “İktidardan ABD’ye giden herkesten ilk talep; Rıza Zarrab’ı iade edin. Onlar da iade etmiyorlar. Herhalde Rıza Zarrab’ın Türkiye’de yaptığı olayları açıklayacak, bundan endişe duyuyorlar. Bakanların rüşvet aldığı kesin ama Rıza yarın konuşursa bir deprem olur. Bundan endişe duyuyorlar. Birileri endişe duyuyorsa bundan korkuyordur.” dedi.
Rüşvet alanların Türkiye’de yargılanması halinde bunların yaşanmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Cesareti olan bir siyasi iktidar bakanları da diğerlerini de yüce divana gönderir. Bakanların rüşvet aldığı kesin ama Rıza yarın konuşursa bir deprem olur. Bundan endişe duyuyorlar. Birileri endişe duyuyorsa bundan korkuyordur.” ifadesini kullandı.
İYİ PARTİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ
Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’in kurduğu İYİ Parti ile ilgili de şunları söyledi: “Meral Hanım’a hayırlı olsun diyoruz. Takdir edecek olan halktır. Biz halkın tercihlerine saygı duyuyoruz. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ni kim talep ediyorsa, salon boş olduğu takdirde tahsis ediliyor. CHP’li belediye tarafından yönetilen bir yer ancak halkın kullanımına açık. Özel olarak İyi Parti için yapılmış bir şey yok orada. Meral Hanım her partiden oy almak istiyor, bu gayet doğal bir tepki. Amblem konusunda; Kayı boyundan alınmış olabilir. Milletvekillerinin parti değiştirmelerini sağlıklı ve tutarlı bulmuyorum. Bir kadının merkez sağdaki dağınıklığı toparlama amacıyla yola çıkması demokrasi açısından bir kazançtır.”
HAPİSTEKİ MİLLETVEKİLLERİ, GAZETECİLER…
Kılıçdaroğlu hapisteki milletvekilleri ve gazeteciler için de şunları söyledi: “Siz neden milletvekilini hapise atıyorsunuz, haber yaptı diye gazeteci hapise mi atılır? Yaptığı haber doğruysa ve bu bir haber niteliği taşıyorsa gazeteci neden hapise atılır? Biz bütün dünyayı kendimize güldürüyoruz. Ben sayın Davutoğlu’na da Binali Yıldırım’a da teklif ettim, demokratik standartlarımızı AB standartlarına yükseltelim. Ve dönüp AB’ye diyelim ki bak yaptık, sözünüzü tutun.”