Tahliye Sonrası Atilla Taş’tan İlk Açıklama: Bayramdan Bayrama Twit Atacağım… Halkın Nefes Almaya Ihtiyacı Var

Aralarında Murat Aksoy ve Atilla Taş’ın da olduğu 23’ü tutuklu 29 kişinin yargılandığı Hizmet Hareketi’nin Medya Yapılanması davasında sanatçı Atilla Taş, gazeteci Murat Aksoy ve Davut Aydın tahliye edildi. Tahliye kararının ardından Atilla Taş, gazeteci Murat Aksoy ile Davut Aydın 00.10’da Silivri Cezaevi’nden çıktı. Cezaevinden çıkanları aralarında CHP’li vekil Ali Şeker’in de olduğu yakınları ve sevenleri karşıladı.
‘Halkın nefes almaya ihtiyacı var’
Çıkışta cezaevinde evlendiği eşi Meltem’in karşıladığı Atilla Taş uzun süre eşine sarıldı. Burada açıklama yapan Taş şunları söyledi: Bu halkın bu ülkenin nefes almaya ihtiyacı var. Demokrasi ve hukuk bir halkın soluk borusudur. Halka nefes aldırın. Ailenizden, sevdiklerinizden daha önemli bir şey yok. Sevin, sevilin gerisi boş.
‘Bundan sonra bayramda tweet atacağım’
Attığı Tweetler üzerine sorulan bir soruya Taş espirili bir dille; “1 milyon 700 bin takipçim var. Verdiler gazı, verdiler. En son Silivri’yi boyladım. Bunların hepsi sanal. Bundan sonra bayramlarda Tweet atacağım. Hükümeti seviyoruz. Hükümeti eleştirmesinler, muhalefet etmesinler. Benim başıma gelen onların başına da gelebilir. Sonuçta hükümette bizim. Ülke de bizim. Artık sadece şarkı söyleyerek insanlara eziyet edeceğim. Ben yıllarca bu ülkede şarkı söyledim tutuklanmadım. Tweet attım tutuklandım. Ben bundan sonra yine müziğe döneceğim. Beni cezaevine atanlara teşekkür ediyorum. Yoksa hayatta evlenmezdim. Onların sayesinde yuva sahibi oldum” dedi.

Murat Aksoy: Benim tek suçum yazı yazmak
Açıklama yaparken gözyaşlarına hakim olamayan gazeteci Murat Aksoy ise; “Mutluyum. 421 gün oldu. Geçt de olsa adalet yerini buldu. Benim tek suçum yazı yazmak. Ben çıktım. Kendim için ve ailem için mutluyum ama içeride gazeteci arkadaşlarımız var. Tek temennim en kısa sürede gazetecilerin bir an önce tahliye olması” şeklinde konuştu.Tahliye olanlar daha sonra cezaevinin önünden ayrıldı.