Maliye Bakanı Açıkladı: 1 Ocak 2018’den Itibaren Bütün Işverenler, Maaş Gelirleri İçin Yüzde 2 ‘Ek Vergi’ Ödeyecek

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren bütün işverenler, çalışanları için ‘yüzde 2’ ek maaş vergisi ödemek zorunda kalacak. Yeni ek vergi yükümlülüğü konusunda açıklamalarda bulunan Maliye Ionuţ Mişa, ek verginin; sağlık ve sosyal alanlarla zor durumda bulunan şirketlerdeki çalışanların mağdur duruma düşmemeleri için kullanılacağını kaydetti.
Maliye Bakanı Mişa, yeni ek vergi uygulamasının hem gerçek ve tüzel vergi mükellefleri hem de devlete ait kurumlar için de geçerli olacağını kaydetti.
munci ford ile ilgili görsel sonucuÖnümüzdeki sene uygulamaya geçecek ‘yüzde 2’ ek verginin yüzde 90’lık diliminin devlet hazinesine gireceğini ve oradan da gerekli olan sağlık, sosyal sigorta gibi alanlarda kullanılacağını belirten Bakan Mişa, kalan verginin yüzde 10’luk bölümünün ise zor durumdaki şirketlerde çalışanların mağdur olmaması için kullanılacağını vurgulayarak, “Mesela, İflas eden şirketler, işçilerin ücretlerini ödeyemez hale geldiği zaman, bu biriken ek verginin yüzde 10’luk bölümününden yararlanabilecekler.’dedi.
Maliye Bakanı, konunun Sendika temsilcileriyle yaptıkları müzakerelerde de gündeme geldiğini, sendika yetkililerinin işçilerin haklarını koruma adına, maddi sıkıntı yaşayan şirketlere destek olunması konusunda destek istediklerini belirtti.