Kaçmaz Ailesinin Avukatı Sert Konuştu: Pakistan’da Emri Verenin Kim Olduğunu Biliyoruz, Yakasını Bırakmayacağız!

AKP Hükümeti tarafından  hukuksuzca kaçırılan eğitimci Mesut Kaçmaz ve ailesiyle ilgili Pakistan’da götülen dava sonrası ailenin avukatı Asma Jehnagir basın açıklaması yaptı. Ailenin deport edilmemesi yönünde mahkeme kararları olmasına rağmen Türkiye’ye kaçırıldığını söyleyen avukat, ”Aile önce Lahor’da tutuldu, ardından İslamabad’a götürüldü. Havaalanına Türkiye’den özel bir uçak geldi. Türk polisi Pakistan’a ayak bastı, aile fertlerini havaalanında sürükleyerek uçağa bindirip götürdüler. Demek istediğim: Burasi bir ülke midir yoksa orman mıdır? Yolsa sahipsiz bir diyar mıdır? Çünkü burada mahkemeyi takan yok, istedikleri insanları dünya diktatörlerine teslim ediyorlar, daha önce de ettikleri gibi…” dedi.
Kaçırmayı olayını anti terör dairesi yaptığını söyleyen Asma Jehnagir, ”Mahkeme müsteşar yardımcısını ifade vermeye çağırdı. Liste verdik, hiçbir Türk vatandaşını mahkeme izni olmadan kimse yurt dışına çıkarılamayacak. İçişleri ve Dışişleri Bakanı olayı bilmiyorum diyor. Madem bir üçüncü şahıs var, o zaman o da şu anda oturmuş bizi dinliyordur. Biz de biliyoruz onun kim olduğunu ve yakasını bırakmayacağız.” dedi.
”Mahkeme tüm uçuşların ve kapalı devre kamera kayıtlarını istedi”
”Bu sadece oradaki idarecinin buradaki idarecilerle dostluğu var diye… biz de burada insanları onlara kurbanlık koyun gibi teslim etmeye devam edeceğiz öyle mi? Bu mahkeme bugün yetkililere emretti ve İslamabad’a inen ve İslamabad’dan kalkan bütün uçakların sayı ve listesini istedi. Hakim, hangi özel uçağın havaalanına indiğinin kayıtlarıyla birlikte havaalanındaki kapalı devre kamera kayıtlarını da istedi ve ailenin ne şekilde götürüldüklerini görmek istediğini söyledi.
”Kaçmaz’ın kızları yerlerde sürüklenmiş”
Yolcular bizi arayıp söylediler kızların nasıl sürüklendiğini, nasıl çığlıklar attıklarını ve onların nasıl zorbalıkla uçağa götürüldüklerini anlattılar. Oraya iner inmez hapise atıldılar, şu an karı ve koca ikisi de hapisteler, onlara iskence edildi ve dayak atıldı havalimanında.”

”Kaçırmayı anti terör dairesi yaptı, mahkeme müsteşar yardımcısını ifade vermeye çağırdı”
”Mahkeme, gelen bilgiye göre ailenin Pencap anti terör dairesi tarafından kaçırılmış olduğu detayını atlamadı ve şikayetçi olduğumuz bu timin üst düzey müsteşar yardımcısını ifade vermeye çağırdı. Biz bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağız, koküne kadar ineceğiz ve bu emri verenin kim olduğunu öğreneceğiz. Acaba o mahkeme emirlerini çiğneyip kendi emrini bastıran yönetici kim?”
 ”Liste verdik, hiçbir Türk vatandaşını mahkeme izni olmadan kimse yurt dışına çıkarılamayacak”
”Dahası, mahkeme kararına göre artık burada Pencap eyaletinde yaşayan tüm Türklerin listesini de verdik; eşler ve çocuklar dahil olmak üzere hiçbir Türk vatandaşını mahkeme izni olmadan kimse yurt dışına çıkaramayacak. Onlara polis koruması da verilecek ve polis gözetiminde de olduklarından hiç kimse onları kaçıramayacak… Size ayrıca ilginç bir şey daha söyleyeyim: İçişleri Bakanlığı bu konuyla ilgili açıklama yaptı ve ailenin deport edilmesi hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti. Federal istihbarat dairesi FIA’nın bile haberi yokmuş olan bitenden. Ailenin ülkeden çıkış yaptıklarına dair herhangi bir kayıt yok. Dışişleri Bakanlığı da aynı şekilde bilgi sahibi olmadığını belirtti. Madem bu iki bakanlığın hiç bir şeyden haberi yok, o zaman o üçüncü şahıs kim acaba burada oturmuş herşeyi emreden? Madem bir üçüncü şahıs var, o zaman o da şu anda oturmuş bizi dinliyordur. Biz de biliyoruz onun kim olduğunu ve yakasını bırakmayacağız.”
Asma Jehnagir kendisine sorulan, ”Medya adı geçen ailenin kaçırıldığı gün itibariyle deport edildiğini, yani çıkış kontrol listesine isimleri girilmeden önce ülkeden çıkarıldıklarını söylüyor. Bununla ilgili bir bilginiz var mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:
”Tamamen yanlış, tamamen yalan… hepinizin önünde İçişleri Bakanlığı onlarin isimlerinin Çıkış Kontrol Listesinde olduğunu söylüyor. İçişleri Bakanlığı FIA’nin bile haberi olmadığını söylüyor. O zaman bu aile ülkeden nasıl ayrılabildi? Pasaportları bizde olduğu halde aile nasil gönderildi? Kim götürdü pasaportları olmadan onları? Kimin gücü pasaportu olmayan insanları ülkeden çıkarmaya yeter? Siz gidebilir misiniz pasaportsuz ülke dışına? Ben gidebilir miyim pasaportsuz? Devlet yetkililerden birisi bunu emretmediği müddetçe, “götür” demediği müddetçe nasıl olur bu?”
Biz bu yalanın köküne ineceğiz
Asma Jehnagir şöyle devam etti: ”Hangi havalimanından götürdüler? Hangi uçakla götürdüler? Bunun ortaya çıkması lazım. En azından bir isim olmalı… Belirttiğiniz husus yeni bir yaymaca, bu tür yalanlar işlemez artık. Biz bu yalanın köküne ineceğiz. Tamam…”
İŞTE O AÇIKLAMALAR