Çavuşesku Ihtilalinden Sonra Romanya’nın İlk Yurtdışı Fabrikası Sırbistan’da Hizmete Girdi

1989 yılından sonra ilk defa bir Romen firması, Sırbistan’da kurduğu fabrikasını hizmete açtı. Buradaki üretim tesisleri, aynı zamanda Romanya’nın 28 yıl sonra ilk yurt dışı fabrikası özelliği taşıyor.
terraplast2
Ülkenin önemli inşaat sektörü ve PVC alanında faaliyet gösteren Teraplast Grup, Sırbistan’da ,,TeraSteel’’ adı altında kurduğu fabrikasını geçtiğimiz günlerde hizmete açtı. Çatı sandwich panoları üreten Interlemind isimli fabrikayı satın alarak sektöre giren Teraplast, burada sandviç panoları üretecek. Firma, imalatının önemli bir bölümünü Sırbistan’daki iç piyasaya ve  Balkan ülkelerine ihracat yaparak sürdürmeyi hedefliyor.
FİRMANIN 2008 CİRO HEDEFİ: 28 MİLYON DOLAR
Teraplast Grup, ile ilgili görsel sonucu
İlgili resim
Teraplast firması ortaklarından Dorel Goia, Sırbistan yatırımları ile ilgili yaptığı açıklamada, “TeraSteel Sırbistan’ın önümüzdeki yıl cirosunu 28 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Burada üreteceğimiz panoların çoğu Sırbistan iç piyasasına gidecek ve tabi Balkan ülkeleri; başta Yunanistan, Makedonya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ ve Romanya’nın güney bölgelerine ihraç etmeyi planlıyoruz.’’ açıklamasını yaptı
Fabrikada üretilen sandviç panolardan; depo, AVM ve soğuk hava depoları ile büyük geniş çaplı hal ve pazarlarda kullanılıyor.
Teraplast Grup, ile ilgili görsel sonucu